/ Allmänt / Boktips /

Boken bakom serien

I somras blev jag, som så många andra, helt fäst vid den irländska dramaserien Normal People. Jag blev tipsad av en vän att titta på serien och under tiden samtalade vi mycket kring karaktärerna, filmatiseringen och historien. Nu har jag precis läst ut boken, med samma namn, av Sally Rooney som tv-serien bygger på.
 
Boken handlar om Connell och Marianne som växer upp i en småstad på Irland. Connell och Marianne är klasskompisar med två helt olika personligheter som under sista året på gymnasiet inleder en sexuell relation med varandra. Connell är populär och omtyckt medan Marianne är ensam och mobbad. Relationen avslutas tvärt och de tappar kontakten, till universitetet där de blir vänner igen. Genom boken får vi följa hur deras relation utvecklas samtidigt som de båda tampas med sitt som unga vuxna. 
 
Jag uppskattade redan tv-serien i sig, men som ofta gav boken en djupare bild av de unga karaktärerna. De båda reflekterar och analyserar mycket och deras handlingar var lättare att förstå i skrift. Handlingen i sig är inte särskilt speciell utan det är karaktärerna som för berättelsen framåt.
Jag har haft en liten lästorka den senaste tiden och nu har jag fått igång suget att läsa mer. Kanske är det höststämningen med stickat, tända ljus och annat mys som får mig på läshumör... Hur som så var denna bok en lyckad ingång till en läshöst.
 
//Issa<3
Boktips / Höstläsning / Mor och dotter / Normal People / Normala människor / Sally Rooney / läsning / mor och dotter blogg / mor och dotters / mor och dotters blogg