/ Allmänt / Vardagsprat /

Glädjespridare

Idag passerade jag Slussen på en plats jag inte rört mig på ett tag och fick se den här fantasiska fantasifulla planteringen. Jag är nog inte ensam om att stanna till och bli glad av den här vitamininjektionen av färger.
 
Stora delar av Stockholm är idag byggarbetsplatser. En av de stökigare är Slussen, där ett enormt arbete pågår med att göra om hela trafiksystemet. Eftersom det är en så central del påverkar det många människor. Självklart skapar det en hel del irritation. Tänk då så fint, med ett initiativ som får människor att stanna upp och le.
 
När jag stod där och fotograferade kom den här mannen fram och det visade sig vara skaparen av planteringen, Akbar Khojast-del. Han hade just vattnat blommorna. I jobbet är han trafikvärd på SL, men vid sidan av det även gerillaodlare. Jag gör det för att människor ska bli glada när de passerar och jag ser ju hur många stannar upp. Det gör mig glad.
 
Bakom busskuren klättrar en gurkplanta som tydligen hunnit ge en hel del frukt.
 
Och på räcket finns ett gäng klängväxter. Visst är det härligt med människor som inte bara tänker en tanke, utan också gör verklighet av den?!
 
Tack Akbar för ditt initiativ!
/Elisabet :)

Blogg / Mor och dotter blogg / Slussen / Stockholmsbilder / gerillaodling / stadsodling