/ Allmänt / Vardagsprat /

Allt hänger inte på mig (eller dig)

Det är skönt att allt inte hänger på mig. Varken när det gäller de stora sakerna, som klimatet och världsfreden. Eller det som rör mitt lilla hörn av världen. Allt hänger inte på mig själv, ens när det gäller mig. Det är skönt att påminna sig om. Jag är en del av ett större sammanhang.  Vi är många tillsammans. Ändå är det lätt att fastna under ok av förväntningar. Vi ska välja rätt. Agera rätt. Göra rätt. 
 
Och det vore väl bra, om det skulle vara möjligt. Somligt lär vi oss bara genom erfarenheter, andras eller våra egna. Annat går helt enkelt inte att göra på egen hand - det krävs en hel by för att uppfostra ett barn, säger ordspråket. Något jag tror är rätt. Vi behöver helt enkelt varandra för att formas till bra människor. Vi gör fel ibland. Det måste få vara okej. Förhoppningsvis lär vi oss något av det och kan handla annorlunda nästa gång. Allt som oftast fattar vi de beslut vi tror är rätt just då, utifrån det vi ser och det vi vet i den stunden. Något som kan vara bra att påminna sig om efteråt. När vi i backspegeln ser på det som skett och förstått konsekvenserna. 

Många av oss kan behöva öva oss på att se på oss själva och andra med kärlek. Inte en kärlek som för den skull är mjäkig, men en kärlek som vill väl. På riktigt. På djupet.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / förlåtelse / förståelse / självbild