/ Allmänt / Skapa /

Sy om och sy nytt

Svart är svårt att fota, men nu har dottern hjälpt mig så att jag kan visa mina senaste alster. Kavajen är en omsydd klänning och kjolen är gjord av en kjol vars modell inte passade min kropp. Båda är av linnekvalité.
 
Klänningen är ärvd och i helt fel storlek för mig. Eftersom jag saknat en svart kavaj ett tag valde jag att använda klänningen till det. Jag sprättade bort dragkedjan i ryggen, sydde ihop delarna och öppnade den i stället framtill. Ärmarna sparade jag som de är och halslinningen behövde bara korrigeras lite. Bystinsnitten fungerade att spara och i ryggen gjorde jag nya insnitt.
 
Eftersom det fanns gott om tyg sydde jag förstås fickor. Knapparna har legat och väntat ett bra tag. Redan när jag köpte dem fanns tanken att de skulle passa till just en kort kavaj. 
 
Knapparna köpte jag i en butik i Varengeville-sur-mer, som vi besökte i juli 2017. Vi hyrde ett fantastiskt hus där, tillsammans med en familj till, via Air bnb. På knappen överst står det "La joie de partager", vilket betyder "Glädjen i att dela."
 
Vill du njuta av lite sommarbilder kan du titta in för att se fler bilder från Varengeville-Sur-Mer. Bilder från havet, inte långt från huset vi hyrde och Ett besök vid "Les falaises d'Etretat.
 
Kjolen jag jobbade med sydde jag faktiskt om helt och hållet, efter en modell som blivit en favorit. Jag köpte en kjol för många år sedan,som jag slet ut och sedan tog vara på för att göra ett mönster av. Kjolen jag sydde då (se nedan) är numera utsliten den med, vilket väl säger något om trivseln. Eftersom jag ville ha den nya kjolen längre använde jag mig av tyget som blev över från klänningen. Tyvärr räckte det dock inte till fickor - vilket jag annars vill ha på alla kläder.
 
Jag hittade en bild på kjolen jag sydde 2011, med en detalj på den insydda tygdelen i var sida som skapar vidden nedtill. Även överdelen sydde jag då. Den finns dock kvar. Tänk att det är tio år sedan. Svårt att fatta hur tiden går, men det syns ju på bilderna... 
 
Detalj från överdelen.
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / Sy kläder / sy om kläder
#1 / / Anonym:

Snyggt! Och knapparna sätter verkligen pricken över i:et👌/Marie

Svar: Visst gör de! Det behövs lite färg till det svarta!

/Elisabet :)
Morochdotters