/ Allmänt / Vardagsprat /

Olikheter

Oro handlar ibland helt enkelt om
vår fantasi som har gått vilse.
 
Vi är olika som människor och tur är väl det. Vi kan olika saker, tycker om olika saker och har personligheter som skiljer sig åt. Alla känner vi oro ibland, men en del blir lättare oroliga än andra. Till en del kan det handla om vår förmåga att skapa bilder inom oss och en kreativitet som bygger historier. Tankarna drar iväg fortare än vi vill, vilket kan vara jobbigt ibland. Andra dras inte alls med på samma sätt.
 
Det är inte ovanligt att de egenskaper som är vår styrka i vissa sammanhang kan försvåra för oss i andra lägen. Som att vara envis. Otroligt bra när det gäller att få något gjort och ganska jobbigt när vi inte kan släppa taget utan att allt blir som vi verkligen vill.
 
Jag hör till dem som tycker att sådant här är intressant att fundera kring. Hur vi är som människor och vad det får för konsekvenser när vi umgås, lever eller arbetar tillsammans. Olikheterna berikar och tillför mycket. Men vi kan behöva lära oss att tala olika språk för att kunna förstå och framförallt kommunicera med varandra. Tala både vårt eget språk och andras... och inte vara rädda att fråga när vi inte förstår vad den andre menar.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / kommunikation / personligheter / relationer