/ Allmänt / Skapa /

Svart på svart kräver ljus

Det har blivit mycket ljusare redan, men fortfarande är det svårt att sy på svart tyg på seneftermiddagen. När jag satte mig med lite handsömnad efter jobbet idag blev det till att ta fram två lampor för att kunna se stygnen OCH läsglsögonen. Misstänker starkt att det hör ihop med stigande ålder... Det räcker med att ha passerat 50 för att det ska få konsekvenser. Hm.
 
Känner mig ändå nöjd nu då mitt senaste projekt börjar närma sig sitt slut. En kjol jag fått ärva i helt fel storlek och modell för min kropp, är nu på väg att omvandlas till min favoritmodell av kjolar. Jag köpte en linnekjol för ganska många år sedan som jag var uppriktigt ledsen över att ha slitit ut helt. Den gick verkligen inte att laga. Då klippte jag sönder kjolen för att använda delarna till mönster och gjorde mig en ny. Men även den har slitits ut... så detta blir tredje varianten av samma kjollmodell. Dock med några nya detaljer för att tyget inte riktigt räckte. Jag fick skarva från ett annat remake-projekt, då jag sydde om en klänning till kavaj. Då blev det lite tyg över som räckte lagom för att komplettera detta arbete.
 
Jag gillar den sortens problemlösningar och att på det sättet skapa nya saker av något som redan existerar. Men tyvärr håller inte alla tyger den kvalité som de borde och slits sönder orimligt fort. Ofta har äldre tyger en betydligt kraftigare och därmed hållbarare kvalité.
 
I somras sydde jag om en fin linneduk till en blus och lyckades behålla den fina hålsömme runt kanten, som en detalj på den nya blusen. Både fint, men det ger också en bra känsla att lyfta fram riktigt hantverk. Nåon har suttit och broderat och fållat duken för hand. Nu får jag bära den som ett klädesplagg. Och snart kan jag komplettera med en svart kjol till. 
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / klädsömnad / remake / sy om kläder