/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Bevara innerligheten

bevara innerligheten
 
finns i en ofrivillig retreat
en feber bygger effektivt
ett hinder, håller mig kvar
 
kanske hjälper det
att släppa taget
och låta det bli en retreat
som ger
istället för att ta
 
Det är längesedan jag skrev något härinne på bloggen. Inspirationen och lusten har inte infunnit sig. Andra forum har tagit skrivandets fokus.Men så idag var det något som hände. Kanske är det tristessen som tar ut sin rätt. Jag har fått hålla mig hemmavid i snart två veckor. Jobbar med det jag kan. Frustreras över det jag inte kan göra som är planerat. Väntar otåligt.
 
Igår började jag skriva om hopp. Funderade högt kring hoppet och fick respons som förde tankarna vidare. Funderade kring vikten av att aktivt söka hoppet. 
 
Kanske var det vad jag gjorde när jag satt och bläddrade i en bok jag inte öppnat på länge. En bok som satte fart på tanken och öppnade något inom mig. Kombinationen av bilderna, texterna och beröringen gjorde något. Plötsligt finns det tankar om texter som passar bättre för ett längre format, som en blogg. Texter som inte passar i de andra sammanhang där jag formulerar mig. Återstår att se vart det leder mig. Men jag är på väg någonstans. Och det börjar i en retreat, som jag inte valt. Kanske valde den mig? 
 
Bilden är en detalj av konstverket Heptagon, av Corinne Ericson (2011), som finns att se I Kumla. Jag och mannen besökte "Konst på hög" i somras. Här hittar du bilder på verket som helhet.
 
/Elisabet :)