/ Allmänt / Vardagsprat /

Ögat är själens spegel

Vi sitter tillsammans. Jag håller hennes hand. Vi säger inte mycket. Det finns inga ord. Just nu är det bara närvaro som allt handlar om. Och trygghet. Jag ser in i hennes ögon. De är tomma. De har sett för mycket. Hon har varit med om saker ingen ska behöva uppleva och varit tvungen att stänga av. För en stund. Smärtan är för stor. Bakom tomheten finns ett bråddjup.
 
Vi fortsätter att träffas. Så småningom finns tillräckligt med förtroende för att ett samtal ska kunna födas och föras. Hennes ögon speglar det som sker. Jag lyssnar. Jag ser moln dra förbi. Jag ser skuggor. Men jag ser också solsken. Och glädje. Hopp.
 
Ögat är själens spegel. Där kan vi ana vad som finns inom den andre. Vi kan aldrig veta, om hen inte själv berättar. Inte någon människa kan läsa en annan, vare sig genom hens ögon eller kroppsspråk. Men vi kan ana och känna, det som finns där. Ögat är själens spegel. Det speglar vad som finns djupt inne i vårt innersta. Samtidigt är ögat också det som tar in livet utanför och är en kanal rakt in i själen. Ögat både ser, registrerar och kommunicerar. Ögat är själens spegel. Låt oss ta tiden att se varandra och försöka förstå vad våra ögon förmedlar.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / inre liv / inre rum / själens ögon / öppna ögon