/ Allmänt / Vardagsprat /

Behov av Coronafri tid

Ordet flexibilitet har fått en helt ny innebörd idag. Få av oss har en normal vardag. Många av oss lever med ständiga förändringar i det som tidigare varit planerat. Somligt blir inställt, annat kommer till. Nya mötesplatser behöver skapas och jag är nog inte ensam om att få lära in hur ett antal olika programvaror fungerar. De olika sammanhangen jag finns i använder av någon anledning helt olika mötesplatser på nätet. Datorns skrivbord får allt fler ikoner.
 
Det är spännande och ibland utmanande att tänka på ett nytt sätt. För hur ses vi och hur bygger vi relationer och ny verksamhet när det sker på distans? Vi prövar oss fram. Lyssnar till andras erfarenheter och försöker se hur det skulle kunna fungera i det egna sammanhanget.
 
Mitt i allt försöker jag få utrymme för coronafri tid. Jag vet inte hur det är för dig, men jag har ett behov av att värna den vanliga vardagen. Värna tid för samtal om annat än virus. Läsa texter som ger min tanke näring och lyssna till musik som stimulerar min kreativitet. Idag bakade jag bröd. Det var ett tag sedan sist. Brödbak är något jag tar till när jag behöver få se ett konkret resultat. Jag tycker om att älta degen för hand och forma bröden. Hela lägenheten doftar gott och hembakt smakar alltid bäst.
 
Vad gör du för att hålla i vardagen?
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / Vardagsliv / coronatider / flexibilitet