/ Allmänt / Resor /

Ett besök på Äppelfabriken

I lördags gjorde mannen och jag en tur ut till Färingsö för att besöka Äppelfabriken. 
 
Strosa runt i trädgården...
 
och äta en god lunch.
 
Att finnas på platser där kreativa människor bor, lever och arbetar ger en skön känsla. Här finns inga stora ytor att röra sig på, men många små mysiga krypin.
 
Bord och sittplatser finns lite överallt och hönsen promenerar kring bland lunchgästerna.
 
 
Utöver caféet finns också en gårdsbutik fylld med marmelader, och allt du kan tänka dig som går att göra på äpplen och annat som växer i trädgårdarna omkring. Närodlat och närproducerat. Självklart finns här också äppelmust. Många gäster som kommer så här års är här med sina äpplen för att kunna åka hem med must förvarad i bag-in-box.
 
 
En liten mysig oas lagom bort från staden.
 
Med äpplen högt och lågt.
 
Jag kunde inte låta bli att köpa boken där Katharina Ångström Isacsson och Lars Ångström berättar om hur Äppelfabriken skapats och byggts upp, kombinerat med all möjlig kunskap om äpplen och äpelträd. Dessutom finns en hel del spännande recept som skapats av Katharina. Ett av dem som jag testat blev riktigt gott, en kryddstark äppelmarmelad.
 
Ett annat tips på en mysig utflykt ut mot Mälaröarna är Rosenhill. Också det en härligt kreativ plats och med ett äppelmusteri och café/restaurang. Där finns det mer utrymme och passar små barn bättre, då det finns fina utrymmen att leka på.
 
Innan vi besökte Äppelfabriken stannade vi till på Svartsjö slott. Också en plats värd ett besök och som du ändå passerar på vägen.
 
/Elisabet :)

Kommentarer (0)
Blogg / Färingsö / Mor och dotter blogg / Mälaröarna / Turist i Stockholm / Äppelfabriken