/ Allmänt / I köket /

Vårrullar med rispapper

På söndagskvällen ägnade vi oss matpyssel. Vårrullar har vi gjort många gånger. Men nu var det dags för en för oss ny variant, gjord med risplattor. Efter att ha skrurit alla ingredienser i smala längder var det dags för paketen. Först läggs arken i blöt i ljummet vatten några minuter, tills de blir mjuka.
 
Sedan läggs ingredienserna på. Den här gången använde vi morötter, gurka, salladslök, alfagroddar, stekt tofu och avokado. Lägg allt i en hög längst ned, men se till att kanterna är fria.
 
När fyllningen är på plats viks kanterna över,
 
på tre sidor, runt fyllningen.
 
Därefter rullar du ihop resterande delen av risplattan. Den är lite kladdig av vattnet, vilket gör att den fäster ihop utan problem.
 
Rullarna serverades med två dipsåser. Den till vänster är vanlig, färdigköpt sötsur sås. Den till höger är en hemmagjord variant gjord på citronsaft, sesamolja, japansk sojasås och riven ingefära. Tillsammans med nygjord hummus och extra diptillbehör smakade det riktigt gott. Receptet är helt veganskt.
 
Trots att det var gott tror jag nog att jag föredrar de vårrullar vi brukar göra. Inser just att vi aldrig lagt upp någon beskrivning på dem, trots att det är en återkommande pysselrätt vi gillar. Det får bli nästa nästa gång. Däremot finns det en beskrivning av hur en kan göra sushi
 
/Elisabet :)