/ Allmänt / Vardagsprat /

Bröllopstankar

Bröllop i dagarna tre. Ett av mannens syskonbarn har gift sig. Det är fint att få vara med en bit på vägen också i arbetet kring högtiden och en möjlighet att både hinna prata med dem vi känner sedan tidigare och utrymme att göra några nya bekantskaper. Tid att mötas för att förbereda festen tillsammans den ena dagen, för att nästa dag mötas kring paret i den fina vigselakten, äta gott och dansa in den nya dagen. Den tredje dagen har alla eventuella spänningar släppt och blir bara skönt avslappnad. En brunch mitt på dagen och tid för umgänge, samtal och promenader på eftermiddagen.
 
Så har vår helg sett ut. Bröllopet hölls på stranden intill den blå lagunen. Ja, inte den som finns på hemmaplan utanför Stockholm, utan den som finns öster om Paris. Le lagon bleu, i Latilly.
 
Bröllop, precis som begravningar, dop och andra viktiga tillfällen i livet för med sig så mycket mer än bara akten i sig. De blir mötesplatser för släktingar och vänner. Men också möten med det som är livet. Livet i form av relationer och tänkanden. Olika traditioner och förväntningar möts. Det blir så tydligt att vi har mycket gemensamt, men att också somligt skiljer sig åt - på gott och ont. De viktiga tillfällena i någon annans liv, kan bli en skärningspunkt i ens eget liv. I möter med det andra och den andre ges vi möjlighet att se klarare på vårt eget. Ibland blir det mest en bekräftelse, ibland ett klargörande.
 
Nu är det tid att samla ihop intrycken. Se vad som ska bevaras och vad som ska lämnas. Med mig bär jag minnen av goda möten och en önskan om allt gott för de nygifta. Med mig bär jag också på en stor tacksamhet över de människor som finns i mitt liv. ❤️
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Familjeliv / Latilly / Le lagon blue / Mor och dotter blogg / bröllop / relationer