/ Allmänt / Vardagsprat /

Låta dagen landa

När mörkret sänker sig, behöver tankarna få komma till ro och dagen få landa. Jag ser tillbaka och stannar till inför vissa stunder. Jag minns dimman som bäddade in hela staden i ett mjukt skimmer. Solen som så småningom trängde igenom och skapade glitter i vattnet. Cykelturen till dagens arbetsplats. Mötet med kollegorna och planering inför våren som skapar mersmak. Lunchen ute. Bara en sådan sak, att äta ute i slutet av september, gör mig glad.
 
Kvällens två möten handlade om förberedelser inför en retreatdag och en pilgrimsvandring. Sådant som jag själv tycker om att ordna med för andra och för mig själv. Att planera dem sätter igång min kreatvitet. Att finnas i dem ger mig både vila och inspiration.
 
Det har varit en dag med många fina händelser, men också ett telefonsamtal som skapade oro och en känsla av otillräcklighet. Så blev det för mig idag. Hur blev det för dig?
Nu är det dags att släppa taget. Tacka för det som varit fint. Vända mig med en bön till den kraft som bär livet. En bön om hjälp och närvaro för den som behöver det just nu. En bön om kärlek och närhet för oss alla. God natt!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / I slutet av dagen / Mor och dotter blogg / Reflektion