/ Allmänt / Vardagsprat /

Tacksam!

Det har varit en intensiv dag på många sätt. Möten med människor, varvat med en hel del tankeverksamhet. Då är det en skön känsla att komma hem och möta familjen med småprat kring dagen som gått, läxor, kompisar och arbete. Jag tänker på det där ibland - hur tacksam jag är över att ha en familj att komma hem till. Att få hjälp att skingra tankar och byta fokus. Det blir så tydligt att livet innehåller så mycket mer. Människor och vänskap är verkligen värdefullt. För mig är matgemenskapen en viktig del av det och jag gillar desutom att laga mat, vilket ju inte är någon nackdel. Igår anmälde sonen en extra gäst till fredagens kvällsmat och i dag kom äldsta dottern och anmälde tre, eller möjligtvis fyra kompisar till samma kväll. Så det får bli något som funkar för många, en klassiker i form av köttfärslimpa.
- "Det är väl okej? Det blir inte för många?"
- "Nej, jag gillar om era kompisar trivs här. En eller två extra spelar inte så stor roll. Är det fler är det förstås bra att veta om det innan."
Så det ser jag fram emot i morgon. Ett gästspel i huset innan de drar vidare till kvällens begivenhet. Men, nu är det kväll och lugnet börjar infinna sig. Ute är det redan riktigt mörkt. Ännu ett uttryck för att hösten lurar i farstun. Dags att stänga ner och ladda för en ny dag...
Det fascinerande är att ju fler som äter tillsammans, desto längre tycks maten räcka. Kan någon förklara för mig hur det går till?!
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / familj / vänner