/ Allmänt / Vardagsprat /

Sinnenas trädgård i Nationdaldagsskrud

En oas jag gärna återkommer till nu och då är Sinnenas trädgård. Igår kväll tog Isa och jag en promenad dit. Trots att den ligger helt nära Vasaparken är det många som inte känner till den. En liten park, främst tänkt för de äldre som bor i husen intill, men öppen för allmänheten. Jag har skrivit om den tidigare en vårdag i maj och en vinterdag på bloggen. Utanför den lilla parken finns en fin dikt av Mannheim.
 
Dagen till ära var trädgården pyntad i svenska flaggans färger och det syntes spår efter firande. De som sköter om trädgården gör det med känsla. Årets skiftningar finns med. Där finns utrymme för enskildhet och samvaro. Besökarna möts av dofter och färgprakt.
 
Där finns platser i skuggan och i solen.
 
På hemvägen gick vi genom sabbatsbergsomårdet, som de senaste åren fått nya bostadshus infogade i det gamla. En fin miljö. Lugn, mitt i staden. På avstånd hördes musik från nationaldagsfiranden. Men just där och då var det lugnet och stillheten som ändå var det starkaste intrycket. Stockholm innehåller så mycket. En skön blandning av allt möjligt. En mångfald. Något som är värt att värna om, både i vår stad och i vårt land! Och viktigt att påminna om just på vår nationaldag.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Nationaldag 2014 / Sinnenas trädgård / Stockholm / Vasaparken