/ Allmänt / I köket /

Favorit på bordet

Ikväll bjöds det på go' middag. Faktiskt en riktig favorit, även om det är ganska sällan det blir av att vi tillagar det. Musslor i en sås av vin och grädde, serverat med pommes frites. Receptet är hämtat från recept.nu, men något modifierat.
 
Till 5 personer
 
2 kg musslor
1/2 purjolök
2 st morötter
4 st vitlöksklyftor
olivolja
6 dl vitt matlagningsvin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
färsk persilja som klipps över anrättningen då den serveras
 
1. Sortera först musslorna. Skrapa och tvätta dem noga. Trasiga eller öppnade tas bort.
2. Skär morötter och purjolök i rondeller. Löken i små bitar.
3. Häll musslor och grönsaker i en kastrull med olivolja. Fräs allt tillsammans med vitlöken. Tillsätt vin och grädde.
4. Krydda med salt och peppar, lägg på ett lock och låt musslorna koka tills de öppnar sig.
 
Servera med pommes frites, baguette och en fin grönsallad.
Hos oss bjöds det sedan på franska ostar.
 
Tips!
Då musslorna är uppätna finns en hel del god sås kvar. Den går utmärkt att spara till i morgon. Då kommer jag att använda den som grund för att göra en fisksoppa. Tillsätt bara fisk av olika sorter, skuren i mindre bitar. Komplettera med lite färska grönsaker och kanske lite räkor. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Recept / musslor i vinsås