/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Bilder som helt vänder på perspektiven

Igår besökte jag fotografiska tillsammans med äldsta dottern. Söndag eftermiddag är helt klart inte bästa dagen för att verkligen kunna se bilderna. Snarare folk. Men det vi såg av utsällningen Imagine: Created Reality gav mersmak. Det är fotografen Erik Johansson, som skapar bilder som utmanar det mesta. Det är form och färg. Det är mötet med det omöjliga perspektivet. 
 
Många av bilderna innehåller en stark symbolik. Den här bilden gillar jag. Tankarna glider iväg. Barnet på väg hemifrån. Mamman som vill låta henne leva i en skyddande bubbla. Men bubblan är inte mer än en hinna av såpa. Det lilla barnets lek som skapar vackra, men ömtåliga skönheter. Skönheter som far iväg med vinden. Och spricker. 
 
Spelet mellan dem. Samspelet mellan deras drömmar. Mammans drömmar som ung. Hennes drömmar idag. Dottern som är på väg. Som bär på sina drömmar och visioner. Nuet som blandas med både framtid och dåtid... Och scenen är naturen. Alltets ursprung. Som också är skör. Kanske skörare än vi vill tro.
 
Jag ska helt klart återvända. Förhoppningsvis snart. Det finns många bilder att fundera kring. Bilder som både väcker skratt och igenkänning samtidigt som de utmanar både ögat och tanken.
 
/Elisabet :)
 
 
Blogg / Imagine: Created Reality / Mor och dotter blogg / foto / fotograf Erik Johansson / fotografiska