/ Allmänt / Vardagsprat /

Också gräsmattor går in i väggen - och vi anpassar oss

Gräsytan avstängd
Denna gräsyta har "gått in i väggen" och behöver återhämta sig.
 
Igår kväll tog dottern och jag picknickkorgen för att sätta oss i parken intill för att äta kvällsmat. Vi konstaterade att plaskdammen nu fyllts av vatten, men också att en av de få gräsytorna stängts av, helt förståligt. Det är knappast något gräs kvar och orsaken är inte enbart värme och torka. I det relativt nybyggda område där vi bor utnyttjas alla grönområden maximalt.
 
Precis intill den här stackars gräsplätten finns en låg och mellanstadieskola och två förskolor. Något kvarter längre bort finns ytterligare 4-5 förskolor och i området bor många barnfamiljer. Så ser det ut i många nybyggda områden runt om i Stockholm idag. Antalet kvadratmeter grönområde per person minskar.
 
Frågan är om inte den stressade gräsmattan också stressar oss människor. Jag tänker tanken och klättrar upp på kullen intill, som ännu inte är avspärrad och njuter av att kunna sitta ute och äta en skön kväll sista majdagen för år. För så är det ju. Vi noterar, reflekterar kanske en stund, accepterar läget och anpassar oss...
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / bo i stockholm / grönområden i stan / gå in i väggen / stressyndrom