/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Djungeln, 2/4

(null)

Dag två var en dag på vattnet! Direkt efter frukosten hoppade vi i båten för att fiska lunch, pirayor. 

 

(null)

Pirayor finns överallt i Amazonas och floder som sträcker sig från Amazonas. Att hitta dem är inga problem, att få upp dem på båten desto svårare.

 

(null)

På kroken sätts kött och innan betet släpps ner så plaskar en med spöet i vattnet. Pirayor gillar att äta dött kött och genom att plaska lockas de till betet eftersom de tror att det varit en fight. När en känner att det drar lite ska en dra upp spöet med kraft, så att pirayan fastnar. Men, det gäller att dra upp vid rätt tillfälle. Endast en fick napp, guiden. Det blev i princip att vi matade dem istället för att få mat. 

 

(null)

Efter lunch tog vi oss ut igen, denna gången på Amazonas, för att leta efter delfiner. Det finns två sorter, en grå och en rosa. Den rosa har en rörlig nacke och finns endast i Amazonas. Den rosa delfinen är tyvärr utrotningshotad, sedan några år tillbaka, då den jagas för sitt fett.

 

(null)

Vi såg delfiner leka men de ville inte komma till oss... Men vi badade ändå, utan dem!
 
(null)

(null)

Vi stannade vid en "strand" fram till solnedgången. Och vilken syn!

 

(null)

 

(null)
(null)
Efter middagen var dagen på vattnet inte slut. Vi tog båten ut i natten för att leta efter kajmaner. Vi hade dock ingen tur med dessa djur heller. Ofta syns flera rätt snabbt, men vi fick leta ett tag. Till sist stannade vår guide båten och sa: "Jag ropar om jag behöver hjälp", och hoppade i. Sedan fick vi besök på båten.  

 

(null)

Efter blev det hopp i säng för att orka vakna till soluppgången. 

 

//Isa <3

 

 
Amazonas / Amazonasfloden / Iquitos / Peru / Sydamerika / blogg / mor och dotter blogg / morochdotters / resa / volontär / volontärresa