/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Valle De La Luna

Efter Bolivia drog jag vidare till surfstaden Arica. En plats som jag älskade! Efter att ha varit uppe på hög höjd i mer än en månad var det underbart att komma ner igen. Jag insåg inte hur mycket höjden påverkade mig förrän jag kom ner. Genast hade jag mycket mer energi och andningssvårigheten, jag trodde var en rest från tidigare influensa, försvann direkt. Efter några avslappnande dagar med surf och strandhäng gick bussen mot San Pedro de Atacama.  


Själva staden gillade jag inte alls. Staden var fylld av turister och turistbutiker, men omkring fanns det vacker natur. Bland annat Valle De La Luna. Här kommer bilderna från det!


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det finns mycket mer att besöka omkring, men alla turister fick mig att vilja lämna hehe... Så straxt bar det av till Viña del Mar. En snabb visit men en desto längre resa. Bussresan varade i härliga 24 timmar :)


//Isa <3


Chile / San Pedro de Atacama / Sydamerika resa / Valle de la luna / backpacka / backpacka Sydamerika / backpacker / blogg / bussresa / mor och dotter / mor och dotter blogg / morochdotters
#1 / / Anonym:

Hej! Jag är en tjej på 21 som tidigare seglat till Sydamerika och vandrat i Brasilien/Uruguay. Nu skulle jag vilka åka till Peru, iquitos men med min hund. Har du liftat, tältat i djungeln? Eller föredrar du vandrarhem? Har du liftat från Peru till ett annat land i Sydamerika?
Intressant blogg:) kram

Svar: Hej!Så kul att du hittade hit :) Just vad det gäller Iquitos har jag tyvärr inte så många tips gällande boende då jag bodde med en familj. Då jag gjorde turer till djungeln var det delvis med en släkting till familjen och en gång med en agentur jag fick tipsat av av tidigare volontärer.
Generellt är Iquitos en stad med okej täckning i staden, dålig utanför. Jag skulle tipsa om att plugga spanska någon annanstans, jag känner inte till någon spanskakurs i Iquitos. Du behöver kunna en del spanska innan, engelskakunskapen är låg och machokulturen stark. Du kommer uppleva en hel del sexisim, vilket är att vänta sig tyvärr, men då underlättar det att kunna språket för att hantera de situationerna.

Generellt sedan när jag reste runt valde jag att inte lifta. Som första soloresa kändes det tryggare att åka buss, men det handlar om vana och mod tror jag. Träffade en del på resan som liftade, så det går ju! Jag reste med buss, billigt, och bodde på vandrarhem. Couch Surfing finns ju också! Rätt utbrett i Argentina framför allt men finns också i Bolivia :)

Har du fler frågor så kan jag ju mejla dig också :)
Morochdotters

#2 / / Anonym:

Juste! Undra även hur det var att studera spanska?? Jag skulle vilja plugga spanska i iquitos, har du några tips? Min Mail: mmayemelia23@gmail.com

#3 / / Anonym:

Juste! Undra även hur det var att studera spanska?? Jag skulle vilja plugga spanska i iquitos, har du några tips? Min Mail: mmayemelia23@gmail.com