/ Allmänt / Skapa /

En bra dag för sömnad

Idag har jag lekt med tyg och symaskin. Resultatet blev en djup väska i kraftigt linnetyg. Den fick en utanpåficka med dragkedja och en lång axelrem som går att lägga över motsatt axel. Jag har gått och funderat över just den här modellen ett tag, efter de behov jag har just nu.
 
Inuti väskan sydde jag ett specialfack för en termos eller vattenflaska. Jag har ofta varit frustrerad över att flaskan halkar runt inne i tygväskor. Ofta lägger den sig på tvären, vilket gör att vätskan "kluckar" när en går. Nu kommer flaskan alltid stå upp, ljudlöst, och inte heller riskera att blöta ned annat som finns i väskan.
 
När jag ändå var igång sydde jag ytterligare en liten miniväska, lagom för termos eller vattenflaska. Jag har länge velat ha något att bära en flaska i, när en inte behöver något annat med sig, eller vill ha den lättillgänglig. Känner mig så nöjd!
 
Tyget jag sytt väskorna av är ett möbeltyg i hellinne som blev över då jag renoverade våra soffkuddar häromdagen. Det var hög tid att byta ut tyget på kantkuddarna. Det gamla tyget var helt trådslitet och började gå hål på. Men med tanke på att soffan blir nitton år nu i sommar, så har ända slitningen varit helt okej. 
 
Det pilligaste var att sprätta bort dragkedjorna för att kunna återanvända dem. Lite kul att de matchar det nya tyget ännu bättre än det gamla. (Färgerna är inte helt korrekt återgivna dock. Tyget är grönare än det ser ut på bilden ovan.)
 
Mina sytrådslådor avslöjar helt klart vilka färger jag gillar att använda mig av. 
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / Sömnad / möbelvård / soffkuddar / tygväska / återbruk