/ Allmänt / Vardagsprat /

Körsbärsträden i Kungsträdgården

Nu är våren här. Som en löpeld sprids budskapet stockholmare emellan - att Körsbärsträden börjat blomma i Kungsträdgården. Och alla, verkligen alla, vallfärdar dit. Det känns ändå konstigt att vara på samma plats som så många andra. Både jag och dottern valde att hålla avstånd idag.
 
Jag planerar att gå dit en vardag i stället, för att kunna gå under träden. Det är en speciell känsla när de rosa blommorna bildar ett tak över ens huvud.
 
Bland många andra som var där idag för att ftografera fanns den här kvinnan. Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick fotografera henne och hennes kappa. Så vacker med sina tranor och så rätt på den här platsen just nu.
 
Den japanska tranan är en helig fågel i den jaanska mytologin. Den symboliser trohet, kärlek och ett långt liv. Kanske hänger dte ihop med att tranpar lever i livslånga relationer. Hur som helst är det en vacker fågel och en vacker kappa!
 
Pilarna har klätt sig i ett vackert flor. Den första gröna färgen är alltid speciell.
 
I bakgrunden syns St Jakobs kyrka.
 
Här finns ett inlägg där Körsbärsträden står i full blom, för ett par år sedan, och en notering om när Stockholms stad fick dem som gåva...
 
/Elisabet :)
Blogg / Blomning / Kungsträdgården / Körsbärsträd / Mor och dotter blogg