/ Allmänt / Vandra i Stockholm /

En tur till Skarpö

Nu har också min man fått semester och vi har tagit vara på de fantastiskt vackra sommardagarna vi har just nu. I helgen har vi tillbringat ett dygn ute på Värmdö, med god mat och bad.
 
För den som inte har lokalkännedom är det inte alltid lätt att hitta guldkornen ute i skärgården. Efter tips av en vän åkte vi ut till Skarpö, där det finns många stora områden utan bebyggelse och där det är lätt att komma nära vattnet.
 
Vi hittade en vik där vi tillbringade några timmar helt själva. Vi och havet. Med segelbåtar och motorbåtar på lagom avstånd. Det var lite av en balansakt att komma ner i vattnet på de slippriga stenarna, men det var det värt.
 
Jag är sagt det förut, men jag älskar verkligen närheten till vatten. Jag sitter inte särskilt ofta still utan att göra något alls. Men på en sådan här plats är det inte svårt alls. Jag tankar liv.
 
På väg ut till Skarpö stannade vi till vid Djurö fina kyrka. En grupp konfirmander övade inför sin avslutning i morgon, så det var inte läge att besöka kyrkan invändigt. Det känns som en viktig stund för dem att få ha tillsammans ifred. Jag hoppas att de får en fin högtid i morgon.
 
En titt in i lusthuset. Kanske är det några av ungdomarna som suttit här och pysslat.
 
På trappen utanför låg en liten hälsning. Jag sänder den vidare till er. Ta hand om er och de människor ni har i er närhet. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Sommar i Stockholm / Turist i Stockholm