/ Allmänt / Skapa /

Förvalta arvet

Det här är nya favoritplatsen. Läsfåtöljen som får flytta ut på balkongen. (Eller stickningsfåtöljen beroende på.) Nu sitter jag härute och skriver. Nu och då hörs röster från grannar runt omkring. I den ljumma sommarkvällen är det många fönster och dörrar som står öppna.
 
Den fina rosa tröjan har stickats av min mormor till min mamma en gång i tiden. Som alla tröjor har den slitits i ärmslut och tröjkant. Nu då maskorna börjat ge sig har virkat runt kanterna för att tröjan ska hålla ett tag till. Men jag vill också bevara den genom att göra en ny, med inspiration av tröjans mönster.
 
Visst är mönsterbården vacker i all sin enkelhet!
 
Jag väljer att sticka den nya tröjan på rundsticka och kommer även att göra ett rundstickat ok, istället för raglanärm som den äldre tröjan har. Jag väljer också att göra en lite rymligare modell. Den äldre är mer kroppsnära.
 
Det tar lite tid att lära känna garnet, hitta rätt stickor och räkna ut stickfastheten och utifrån det få fram maskantalet. För att mönstret ska framträda behöver jag använda tunnare stickor än vad som är rekommenderat för garnet. Det kommer nog ta sin lilla tid att sticka, men jag har ju heller ingen brådska.
 
Garnet köpte jag på vår resa till Peru för npgra år sedan. Ett kul minne. Först när jag kom hem såg jag att det på bandet finns ett bibelord citerat. Det harang aldrig sett på något garn förut. Bibelordet är hämtat ur Romarbrevets kapitel 11, vers 36: "For him, and through him, and to him, are all things: to whom be glory for ever. Amen." Lite fint ändå.
 
/Elisabet :)
Bevara gamla mönster / Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / laga stickade kläder / stickning