/ Allmänt / I köket /

Rabarberbullar

Efter en tur hos moster fick vi hem små söta rabarber perfekta till bak! Som grund använde jag mig av ett recept från Fridas Vegobak, nedan skriver jag en liten modifiering efter min smak. Den syrliga rabarbern bröt fint mot den söta bulldegen, vilket passar för den som inte gillar för söta godsaker. 
 
Bulldeg
  • 30g färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 80g strösocker
  • 2 msk mortlad kardemumma
  • 540g vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g rumstempererat mjölkfritt margarin
Fyllning
  • 100 g rumstempererat mjölkfritt margarin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 70 g strösocker
  • 2 msk mortlad kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
Rabarberkräm
  • 6 små stjälkar rabarber
  • 90 g strösocker
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 citron
Bulldeg: Blanda jäst och rumstempererat vatten tills jästen löst upp sig. Blanda i strösocker, salt och kardemumma. Arbeta in vetemjölet och klicka därefter i margarinet. Knåda degen i ca 10 min tills du får en spänstig och smidig deg. Låt degen jäsa under duk i 20 min.
 
Fyllning: Medan degen jäser, blanda ihop alla ingredienser till en jämn fyllning och ställ åt sidan. 
 
Utbakning: Dela degen i två delar och kavla ut dem till rektanglar tills degen är ungefär 1/2 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär upp bullar efter den storlek du vill ha, jag gör dem gärna lite mindre så får en hellre ta två än inte orka äta upp ;). Vik in kanten för en finare form. Låt jäsa i 1 1/2 - 2 timmar.
 
Rabarberkräm: Medan bullarna jäser kokar du ihop rabarberkrämen. Skiva rabarbern i små bitar och lägg i kastrull tillsammans med sockret. Riv av skalet från citronen och pressa ur saften i kastrullen. Blanda i övriga ingredienser och koka upp under omrörning, på låg värme, tills du får en krämig konsistens. 
 
Gräddning: Efter jäsning, gör en liten grop i bullarna och klicka i rabarberkräm. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225° i ca 9 minuter, titta på färgen ovanpå och under bullarna. 
 
//Issa<3
Bloggare / Mor och dotter / Mor och dotter blogg / Morochdotters / Rabarber / bullar / rabarberbullar / sommar / sommarfika