/ Allmänt / Vardagsprat /

Dags för lite bokbyte?!

Det finns mycket gott med att dela med sig och att vara generös. Både för sin egen skull och för vår miljö. Att lämna vidare det vi själva inte behöver och ta emot från andra. Något jag verkligen gillar är när människor skapat boklådor i allmänna mijöer och lämnar vidare sina böcker. När de dessutom gjort något extra av själva bokhyllan är det förstås kul!
 
Här kommer nu en radda sådana bokhyllor som jag hittat.
 
Den första finns på Södermalm. Närmare bestämt på Folskolegatan. Här har den till och med målats in i ett konstverk av Elina Metso, som är beställt av bostadsrättsföreningen som äger huset. Vill du se mer av målningen kan du titta in här.
 
Pocketholken hittade jag i Hammarby sjöstad.
 
Och det här fina bokhuset sitter utanför en privat villa i Enskede.
 
Lite mindre vacker, men funktionell, med plast som skyddar mot regnet står den här bokhyllan ute på Tyska kyrkans gård i Gamla stan. 
 
Den här fina telefonkiosken, omgjord till Bibliokiosk, står i Trosa.
 
Visst finns det böcker i min bokhylla som jag aldrig skulle lämna bort. Men andra räcker att läsa en gång, trots att de är bra. Sådana böcker är ju perfekta att ge vidare.
 
Vid Tullinge pendeltågsstation finns den här vagnen. En perfekt plats för att fånga upp en bok att läsa.
 
Tyärr har vagnen fått lite extra klotter, men är likväl charmig och framförallt funktionell. Samma öde har ju dessutom många vanliga tågvagnar också drabbats av...
 
Vore jättekul om du som känner till flera sådana är bokbytarplatser tipsar om var de finns! Både i Stockholm och på andra orter.
 
/Elisabet :)
Blogg / Bokbytarlådor / Mor och dotter / böcker / återanvändning
#1 / / Eva:

Bromölla har Sveriges minsta bibliotek vid stationen. Det är bara att ta med en bok och läsa.
https://sverigesradio.se/artikel/4768543

Svar: På sommaren har Sundbybergs bibliotek en bokkiosk i Marabouparken. Det är framförallt barnböcker som går att låna där. Men superbra initiativ- att böckerna finns där människor rör sig. 😊

/Elisabet
Morochdotters