/ Allmänt / Vandra i Stockholm /

I duggregnet

Ibland är det som att färgerna blir klarare i duggregnet. Det ljusgrå, dimmiga ljuset skapar en egen atmosfär och dropparna ligger mjukt på bladen.
 
I lördags var mannen och jag ut till Färingsö där vi besökte Äppelfabriken för en lunch. Men på vågen stannade vi till vid Svartsjö slott för en promenad. I parken finns ett antal vackra alléer.
 
Där finns olika rum, i form av avgränsade platser, som gjorda för att stanna upp och bli sittande en stund, för att meditera.
 
Här finns just nu hela mattor med gullvivor.
 
På vågen ut till fågeltornet vid den lilla sjön håller kossorna till. När vi passerade var det redan middagsvila för deras del.
 
Det är vackert med droppar som vilar på bladen, som smycken.
 
En vandrare.
 
När jag sitter och skriver det här inlägget går min tanke till ett besök vi gjorde här för ett par år sedan, då jag just klivit av arbetslivet för en stund och pausat vardagen efter att ha blivit sjukskriven.
 
Det är nyttigt att påminna sig själv om livets växlingar ibland. Stnna upp, känna efter och lyssna in. Mötet med alla nyutslagna blad just nu är som vitamininjektioner. De är hoppets budbärare och berättar om det nya liv som är på väg och de nya möjligheter som väntar. 

/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Svartsjö / Svartsjö slott / Vandring / vårregn