/ Allmänt / Vardagsprat /

Medhåll och mothåll

Tänk så värdefullt det är
att få finnas i sammanhang
där det finns både medhåll och mothåll
- allt i en ömsesidig respekt.
 
Vi behöver platser där vi är trygga nog att dela med oss av våra tankar och frågor. Platser där någon väntar på mitt svar och den erfarenhet jag vill dela med mig av och där jag får ta del av andras. Platser där jag saknas när jag inte är där och där andra känner mitt namn och jag deras. Alla, oavsett ålder behöver sådana platser. Därför är det kanske något av det allra viktigaste vi kan göra - att vara med och skapa dem.
 
Vi behöver medhåll i våra liv, men också mothåll. Det finns ett värde i att någon frågar vad jag menar när jag uttrycker en åsikt och som inte håller med mig i allt jag säger. När någon ber mig förklara min ståndpunkt blir den tydligare för mig själv. Ibland kanske jag också ser att det finns fler sätt att tänka, än mitt, och hur mycket våra olika bakgrunder spelar roll för vårt sätt att vara och agera.
 
Som vuxna har vi ett enormt ansvar gentemot yngre generationer, att skapa utrymme för att pröva sig fram, både i tankar och ansvarsuppgifter. Att skapa gemenskaper där det finns möjlighet att få formulera sina egna frågor och svar, och i det få mötas av respekt, men också kunskap och livserfarenhet. Platser där mothåll bygger på ett medhåll. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / mötesplatser / relationer / sammanhang
#1 / / Anonym:

Fint och viktigt❤/Marie