/ Allmänt / Vardagsprat /

Vatten

Vissa fraser vi läser stannar kvar. De senaste dagarna har jag burit på orden "Du gav dem vatten i deras törst." En vacker, poetisk fras och samtidigt så konkret. Vem uppskattar inte kallt, gott vatten efter en lång vandring? Både att dricka och för att stoppa ner trötta fötter i...
 
Vattnet bär på en djup symbolik. Det är en förutsättning för liv och därmed en källa till konflikter, på de platser där vatten är en bristvara. Den som äger rättigheterna representerar makten. Att å andra sidan ge vatten till den som törstar är att ge förutsättniångar för liv. Törsten kan i sig representera olika saker. Saker vi längtar efter och saker vi verkligen behöver, vilket inte alltid är samma sak. För den som verkligen är törstig är det svårt att göra något annat innan det behovet stillats. Vattenbrist kan göra den starkaste helt kraftlös.
 
Du gav dem vatten i deras törst. Och jag funderar vidare på hur den törst vi bär på ser ut. De djupaste behoven. Den starkaste längtan. Går den att formulera med ord?
 
/Elisabet :)
Blogg / Du gav dem vatten i deras törst. / Mor och dotter blogg / betydelsen av ord / tankar om livet