/ Allmänt / Vandra i Stockholm /

Blå toner i solljus

Vilken fantastisk helg vi fått här i Stockholm, med strålande sol från en klarblå himmel. Perfekt för en tur ut till havet. Igår åkte jag och mannen med packad lunchmatsäck ut till Gålö havsbad.
 
Därifrån utgår flera olika leder med lite olika längd. Vi valde att följa slingan som går ut på den smala Havtornsudden. En slinga där du i stort sett hela tiden har närkontakt med vattnet. Den är 4,5 km och går över kuperad terräng, med ganska stora höjdskillnader. För den badsugne finns det flera bra platser.
 
Alar nära vattenbrynet.
 
Vattnet stod högt. Här är själva slingan översvämmad. Den är för övrigt bra markerad åt båda hållen och därmed lätt att följa. Vi valde att gå med solen i ansiktet.
 
En bit ut på udden finns ett gammalt torp. Här lär det ska finnas både kungsängsliljor och buskstjärnsblommor. Hela området är en del av Gålö naturreservat.
 
En och annan segelbåt var också ute.
 
På några ställen, där terrängen är som mest brant finns det trappor. Fascinerande att se hur tallens rötter träder fram där jorden spolats bort.
 
Jag hade väntat mig en blåsig dag, men där vi gick var det i stort sett vindstilla och solen värmde gott.
 
 
 
I skuggan låg snön kvar.
 
Dagens lunchplats, intill det kluckande vattnet.
 
Flaskpost, utan innehåll. Den fick följa med till återvinningen istället.
 
Det var ett tag sedan jag var ute och vandrade sist och det här var verkligen en välbehövlig dag. Sol, vatten och rörelse i naturen är sådant som ger mig energi. 
 
Här är tidigare vandringar i samma område.
I historiens spår, vandring på Gålö i slutet av mars 2021.
I juli 2020 gick vi Stora Gålöslingan som är nio kilometer. Halva slingan går genom skogen och andra halvan utmed havet.
 
/Elisabet :)

Blogg / Gålö / Gålö naturreservat / Havtornsudd / Vandra i Stockholm / Vandring / mor och dotters blogg