/ Allmänt / Resor /

På resande fot igen

Det känns som evigheter sedan vi senaste gjorde en långresa. Nu är det dags igen. Vi startade hemifrån i måndags och har hunnit göra ett stopp i Danmark och ett i Tyskland innan vi landade på det första resmålet, hos våra vänner i Alsace. I år är det trettio år sedan vi lärde känna varandra. Eller, i alla fall tre av oss, som jobbade ihop som ledare för ett gäng tonåringar på ett tre veckor långt läger. Den fjärde i gänget fick vi på köpet, då det var bröllop samma sommar.
 
Sedan vi var här sist har det hänt en del och det är fint att få uppdatera varandra om livet i det stora och det lilla. Besöka nya platser, då unga vuxna flyttat och byggt eller bygger hus, samtidigt som föräldrarna flyttat till mindre.
 
Igår och idag firas Frankrikes nationaldag och vi bjöds på ett hejdundrande långt fyrverkeri igår kväll på ett av stadens torg. Idag blev det en nostalgitripp till byn där de bodde tidigare. Med fält som börjar bli redo att skördas och de blå bergen på avstånd. Så vackert. Men var sak har sin tid och det är roligt att följa med och ta del av det nya.

Här i Frankrike befinner vi oss i starten av vad som ser ut att bli en riktig värmebölja. Själv har jag längtat efter värme, men just nu söker jag mig gärna till skuggan. 

Trots värmen bestod dagens lunch av hemgjorda Tarte flambée, gräddade i vedugn. Helt klart en favorit. 
 
 /Elisabet :)
Alsace / Blogg / Mor och dotter blogg / Vänskap / resa i Frankrike