/ Allmänt /

Vår?!

Jag till mamma:
"Man kan ju nästan tro att det börjar bli vår!"
Mamma:
"Ja, speciellt nu når det droppar omkring oss"
Och det är sant!!! Nu börjar snön att smälta.....

// Isa <3

/ Allmänt / Vardagsprat /

Så många år som gått

Idag har jag gjort något jag gått och tänkt på i flera år. Hur knasigt som helst, att det inte blivit av förrän nu! Jag ringde en gymnasiekompis som jag förlorade kontakt med för hur många år sedan som helst. Jag vet inte hur många år jag tänkt att jag ska söka efter henne, men det har aldrig blivit av på riktigt. Googlat lite har jag gjort någon gång, sökt på Facebook lite halvhjärtat. Så för ett halvår sedan fick jag napp, just på Facebook, men det var först idag som jag verkligen lyfte telefonen och slog numret. Trots alla år som gått kändes det inte alls så då vi pratades vid. Visst finns det många konskapsluckor att fylla i, men själva kontakten kändes precis som då det begav sig. Vi konstaterade båda att när vi umgicks var vi i mitt äldsta barns ålder. Lite märkligt är det allt... och ändå märkligare att vi ska ses i morgon. Jag och familjen drar i väg på sportlov och ska titta in till henne på vägen upp.
Vad glad jag är att det äntligen blev av, det jag tänkt göra så länge!!! Och jag tänker vara tacksam över att jag tog steget nu och låta bli att gräma över att jag inte gjort det tidigare...
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Facebook / Mor och dotter blogg / gymnasiet / sportlov
/ Allmänt / Vardagsprat /

Stockholms stadsbibliotek

Jag och yngsta dotetrn var på stadsbiblioteket idag och lånade böcker inför sportlovet. För min del en skolbok och den bok vi ska läsa i bokklubben denna gång. Dottern fick ett egen lånekort och gjorde sitt första lån på det.
 
 
Biblioteken är en fantastisk plats att vara på. Vilken förmån att kunna låna både fack- och skönlitteratur. servicen för att boka eller få hjälp att hitta är också bra. 10:- för att beställa en bok från ett annat bibliotek...
Men det är inte bara lånandet i sig. Jag gillar hela miljön. Att vårt stadsbibliotek dessutom är så vackert, gör inte saken sämre. Gunnar Asplund visste vad han gjorde då det ritades.
/Elisabet :)