/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Skansens stadskvarter

Några bilder tagna för ett par veckor sedan, då vi hade gäster från Frankrike och gjorde det obligatoriska besöket på Skansen. Där finns ju, som bekant, lite av varje. Både kulturhistoria, nordiska djur och fina miljöer. Skansen på vårvintern innebär dock tyvärr ganska många stängda hus. Men ett och annat var ändå öppet den där dagen.
 
Som järnhandlarens lägenhet från 1930-talet.
 
Med den tidens moderniteter som telefon, iskyl och vattentoalett.
 
Och bagertiet är alltid öppet. En tur på Skansen betyder för vår del alltid ett stopp där för att inhandla diverse bullar. Något som också gäster brukar uppskatta! Så också den här gången. Så pass att vi ägnade en dag åt att baka kanelbullar hemmavid, för att de själva ska kunna göra det när de är tillbaka i Frankrike.
 
 
Här hittar du en länk till besöket hos hantverkarna. 
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / Skansen / Skansens stadskvarter / Stockholm / Turist i Stockholm
/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Körsbärsblommans dag

Idag firades Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. En sen vår gör att det inte är många blommor som slagit ut än, men de är i full knopp. Snart spricker de!
 
Knopp eller blom, vi var i alla fall många som samlades i dag för att fira tillsammans med Japanska föreningen i Sverige.
 
Där var gästande artister från Japan. Både dansare...
 
musiker...
 
 
och dockskådespelare.
 
Många var festklädda.
 
 
Origamivikning på gång.
 
 
 
Snart, snart kommer det att vara en rosa sky att promenera under... I dagarna har vi fått njuta av sol och sommarvärme. Riktigt, riktigt skönt!
 
Körsbärsblommans dag är en fin tradition och Japanska föreningen i Sverige gör ett gott jobb, när de vill visa upp den japanska kulturen. Här kan du hitta bilder från festligheterna för två år sedan. Då hade betydligt fler blommor hunnit slå ut.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Japansk kultur / Japanska föreningen / Kungsträdgården / Körsbärsblommans dag / Körsbärsträd / Mor och dotter blogg / vår / vårtecken
/ Allmänt / Vardagsprat /

Hunger efter kärlek

Det finns mer hunger
efter kärlek och uppskattning
i världen, än efter bröd.
Moder Teresa
 
Det är så sant. Därför fortsätter jag att prata om vikten av hur vi talar med varandra. Liksom hur mycket det betyder att vi säger de där fina sakerna till varandra som vi går och tänker på. Som hur mycket en vän betyder för oss. Hur glada vi blir över att se någon som vi inte sett på ett tag. Och hur mycket vi älskar den vi valt att dela livet med. Saker som vi kanske tycker är självklara, men som ändå betyder så mycket för dem som får höra det.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Moder Teresa / Moder Teresa citat / Mor och dotter blogg / Steg av kärlek / ord / relationer