/ Allmänt / Vardagsprat /

Stora pyntardagen

Jag och mannen har varit en sväng på stan på eftermiddag för att göra några julklappsinköp. Fullt med folk så klart, lördag inför första advent. Vi var knappast ensamma ute i vårt ärende. Överallt möter julpyntet - och nu känns det helt rätt. Jag kan inte låta bli att vara traditionell när det gäller just pynt. Jag minns känslan när jag som barn fick åka in till staden för att se på julpyntet, just första advent. Kallades det inte också för "Skyltsöndag"? Vi systrar fick en summa pengar och fick gå på egen hand och köpa julklappar. Lillebror var för liten då. Första året vi fick åka helt på egen hand, med bussen, var vi bra stolta... Nu pyntas det redan i början av november!
 
Men de allra flesta väntar nog i hemmen till denna lördag. Här är vi dock inte där ännu. Tiden och orken har inte räckt till det. Men det gör mig inte så mycket, trots allt. Tids nog blir det pyntat, eller också inte. Känns viktigare att få ta livet i det tempo som fungerar just nu. Och Advent blir det oavsett pynt eller inte. Jag ser fram emot att få lyssna till kören och själv stämma in i de traditionella adventssångerna i morgon. Det är en fin högtid och den behövs. En högtid med ljus och hopp, i en värld som bitvis känns väldigt kall och hård. Men den trotsiga lilla lågan lyser i det mörka, och den ska vi hjälpas åt att värna om!
/Elisabet :)
 
 
Kommentarer (0)
Blogg / Första Advent / Mor och dotter blogg / julklappar / julpynt
/ Allmänt / Vardagsprat /

Kul att coacha

Satt just och pratade med en student som behövde hjälp att komma igång med en skrivuppgift. Det är en roll jag gillar, något jag upptäckt redan tidigare. Det är kul att höra när det vänder. Från att personen i fråga inte riktigt vet hur hen ska ta sig an ämnet, till att intensiteten i rösten ökar då intresset väcks. När så kommentaren i slutet av samtalet blir - "Det här är ju riktigt kul!" - då känns det riktigt bra att avsluta och lägga på luren... Det ska bli spännande att höra hur det går när skrivandet är klart!
Isa:s bild...
/Elisabet :)
 
/ Allmänt / Vardagsprat /

Ta fram det positiva!

Något jag tror att de flesta är väldigt bra på är att klaga. Vi måste börja fokusera mer på det positiva istället för det negativa som egentligen bara gör oss tröttare. Det känns som att det enda folk pratar om för tillfället är hur allt är så stressigt just nu med massa läxor, jobb, konserter o.s.v. och hur trött man är på allting.
Gör det oss piggare eller mindre stressiga? Det vi behöver just nu är all positiv energi vi kan få, och det får vi ju av varandra!
Börja fokusera på det bättre istället för att tynga ner varandra. Varken du eller någon annan tjänar på det...
Nya lampan på rummet ,som verkligen behövdes.Garnet som är lindat runt gör att det ser ut som ett spindelnät, vilket jag älskar! Nu kan jag se på mitt rum ordentligt igen, har behövt använd sänglampan hela hösten vilket blivit lite jobbigt när är så mörkt ute...
 
Snart är det också dags för Idol!.. Vilka tittar? Jag måste i alla fall se om Kevin tar sig vidare till final... Gör han det vet jag inte vad jag gör!
Elin och Erik är HELT klart värda finalplatserna. Sedan hoppas jag personligen på att Elin vinner! Hon är verkligen helt underbar med egen stil som jag älskar! Och så är hon värd det...
KOM IGEN ELIN <3!
 
//Isa <3