/ Allmänt / Vardagsprat /

Katastrofer...?

Det finns en sak som jäg stör mig på vad det gäller nyheterna. Så fort det vart en stor katastrof, t.ex en naturkatastrof, är det värsta stora grejen i ungefär en vecka sen så blåser det liksom bort. Det jag har funderat på lite den här veckan är jordbävningen på Haiti. Människor verkar ha glömt bort den stora katastrofen. I ungefär två veckor (som jag minns det) pratade man mycket om det.Det fanns olika nummer man kunde sms:a till och på så sätt ge ungefär 50kr, det var många som sörjde alla som drabbats av det osv. Men idag pratar man knappt om det. Men det är fortfarande ett fattigt land som fortfarande behöver hjälp på många olika sätt. Nu tänker du kanske: men det finns ju en massa andra katastrofer, det är ju till dem som man ger pengar nu, det kommer en massa nya katastrofer hela tiden, vi kan ju inte fästa oss vid en katastrof för evigt. Och det är ju sant. Men jag menar mer att vi inte får glömma bort att det inte går att bara ge en massa pengar i en vecka och sedan verka som om allt är okej. Dessutom tycker jag att de på nyheterna kan gå tillbaka lite då och då till "gamla nyheter" så att vi blir påminda om det och se hur det utvecklas. Hur många vet egentligen hur det är i Haiti just nu?
 
// Isa <3
/ Allmänt / Vardagsprat /

Påskdag och hopp om livet!

Vilken underbar dag idag. Efter flera dagar av kyla blev eftermiddagens promenad verkligen en njutning. Ingen blåst att tala om och en värmande sol. Jag har många gånger varit tacksam över att bo i ett land med fyra tydliga årstider. Det ger ett visst perspektiv på tillvaron. Livets gränser blir synliga på ett annat sätt då naturen själv så tydligt visar skillnaden mellan liv och död. Den torra, till synes döda grenen som får svällande knoppar och till slut spricker ut. Den första skira grönskan som är så vacker övergår ganska snart i den mer mogna dovare färgen med kraftigare blad. Det är som det mänskliga livet, men så mycket mer komprimerat Var sak har sin tid och det är en njutning.
 
När jag under en period i livet bodde söder om Sahara, på gränsen mellan savann och tropisk regnskog fanns egentligen bara två årstider: torrtid och regntid. Där var skillnaden som störst när de första regnen föll och savannen plötsligt blommade i fantastiska orkidéer. Men blomningen varade bara en kort period. Mangoträden utanför mitt fönster skiftade blad kontinueligt, under hela året. Mycket märkligt för en nordbo som jag. Trädet var aldrig naket, men fällde ändå blad... Och regnskogen - hur fascinerande är det inte när det växer på alla nivåer samtidigt. Den bördiga marken krävde inte mer än att en pinne av kassawa-plantan sattes i marken för att det skulle växa...
Vår jord är verkligen en fantastisk skapelse.
 
Och nu... här i Stockholm...känns det som att våren är på väg trots allt! Härliga vår! Underbara liv! Känner att jag blir smått naturromantisk.
/Elisabet :)
/ Allmänt / Vardagsprat /

Påskdagstankar

Påskdagen står för glädje, ljus, hopp och nytt liv! Den talar om att livet är starkare än döden och att kärek är starkare än hat. Därför finns det all anledning att önska varandra en riktigt Glad Påsk! I den hälsningen finns en önskan om ett gott och kärleksfullt liv för den andre. Något som jag önskar dig som läser detta!
Glad påsk!
/Elisabet :)