/ Allmänt / Vardagsprat /

En ögonblicksbild

Sitter och lyssnar när maken och svågern sjunger sånger på sitt modersmål, kombinerat med det karaktäristiska sättet att spela gitarr. Det känns gott, varmt och skönt. Än en gång slås jag av hur stark musiken är som traditionsbärare och hur mycket av minnen och stämning musiken förmedlar. Så ropas sonen in och musiken ändrar karaktär, men fortsätter att kommunicera med oss som finns omkring. Tonerna vävs in i varandra, möts, går ifrån varandra, för att röra sig in i varandra igen... 
 
/Elisabet :)
/ Allmänt / Resor /

Marché de Noël à Paris

Hemma efter en kväll i Paris. En tur på julmarknaden och Champs-Elysées... Här kommer ett gäng bilder från kvällens promenad.
 
 
 
 
Fotografer mitt i smeten.
 
 
 
Tack för sällskapet!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Frankrike / Marché de Noël / Mor och dotter blogg / Paris
/ Allmänt / Resor /

Montmartre

Idag lämnade vi förorten för en tur in till staden och ett besök i Montmartre. Sacré-Cœur är lika vacker som vanligt, där hon tronar längst upp på klippan. Blå himmel och strålande sol gjorde sitt för att få oss att trivas, tillsammans med alla andra som tagit sig dit just idag. 
 
En av de sista dagarna på året. Mitt ibland folket rörde sig tungt väpnad militär. Det känndes märkligt, även om vi alla vet varför de är där. Så udda, med deras neutrala ansikten och spejande blickar. Ser hellre spanande fredsduvor redo att flyga med goda budskap. Jag hoppas innerligt att 2017 ska få bli ett fredens och fridens år, även om det kan kännas långt borta. 
 
Jag valde att lägga de mörka tankarna åt sidan för att låta ljuset och solen tränga in. När lunchtid egentligen redan passerat hittade vi ett trevligt krypin där jag fick en av mina favoriträtter: "moules frites". Riktigt gott. Även om jag fortfarande tycker att den variant vi brukar göra hemma med musslor kokta i vin och grädde slår det mesta...
 
/Elisabet :)