/ Allmänt / Vardagsprat /

Mors dag

Till mors dag!
En bok jag själv blir inspirerad av.
Vill bläddra i. Läsa små stycken.
Fundera över bilderna.
Minnas. Få associationer.
Dessutom är den grön.
 

Idag var det så konfirmation. En fin högtid. En hel del kloka ord sagda. Fina ungdomar. Glada vuxna. Tårtbuffé i kyrkan. Så for vi hem, till släktkalas. Möten från två släkter. Fullt hus. Möten mellan generationer.
 
Dessutom var det ju mors dag idag. Jag köper sällan presenter till just den dagen. Tycker nog att det är lite för mycket av köpmännens påhitt. Men i fredags, då jag var ute och letade presenter till studenter, så trillade jag på en bok jag själv blev förrtjust i. En bok jag tror att min mamma kan tänkas gilla. (Och som jag ju kan läsa i då jag sitter i hennes soffa senare i sommar...) Boken är skriven av en bloggare jag själv inte läst tidigare. Elisabeth Dunker. Jag gillar bokens underrubrik: "Idéer, återbruk och meningsfullt nonsens." Motsägelsen i det senaste... 
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Elisabeth Dunker / Fine little day / Mor och dotter blogg
/ Allmänt / Vardagsprat /

Högtider är viktiga steg i livet

 En regning dag och vi har åkt genom en del av vårt avlånga land. Visserligen är det kallt, men ofantligt vackert med gröna och gula fält mot en mörkgrå himmel, blommande syrener och rådjur som kikar fram ur buskarna. Under eftermiddagen landade vi i Skövdetrakten. I morgon är det konfirmationshögtid för en av kusinerna och anledning för släkten att träffas. Det blir tyvärr inte så ofta vi ses, eftersom vi bor så utspridda. Men nu är vi här och det känns gott.
 
I helgen konfirmation och i veckan som kommer börjar alla studentfiranden för oss. Högtider som markerar något viktigt. Steg in i vuxenlivet på olika sätt. Tid att lära känna sig själv och hitta de värderingar som känns rätt. En spännande tid på många sätt. Det är stort att få följa unga människor och deras liv. Se dem passera en fas, in i en annan. Somliga har jag känt sedan de var små, andra är nyare bekantskaper. Oavsett när jag lärt känna dem, så berikar de mitt liv. Jag önskar dem alla allt gott nu då livet går vidare... 
 
/Elisabet :)
/ Allmänt / Foto / Vardagsprat /

Fint avslut på vårt språkcafé

I onsdags var det dags för terminens sista språkcafé. Eftersom jag förstått att flera i gruppen är intresserade av foto hade jag kontaktat Fotografiska för att höra om vi inte kunde få komma dit som grupp och vi bjöds in med varm hand. Det tackar vi för! Utflykten blev uppskattad. Den utställning som helt klart var mest uppskattad var den nyaste.
 
Fotografen Nick Brandt visar sin utställning On This Earth A Shadow Falls Across The Ravaged Land. Detta är den avslutande delen av en trilogi som handlar om Östafrikas hotade djurliv, där djur slaktas skoningslöst och andra drabbas av klimatförändringar. Det är starka, vackra och mäktiga bilder. Fotade med en stor respekt för djurens liv. Som betraktare kommer vi nära. Bilderna är alla svartvita, rena. De utmanar och kommunicerar. Fotografen vet vad han vill.
 
Utöver att utställningarna är en upplevelse i sig, så var det roligt att gå där som grupp och samtala om det vi såg. För många var det första gången de besökte Fotografiska. Vi avslutade vår termin med att klättra uppför Sista Styverns trappor till den lilla kryddträdgården som ligger där. En liten oas, intill turiststråket. Stort tack till alla som kämpar med vårt svenska språk. Det är alltid lika roligt att möta er! På återseende!
 
/Elisabet :)