/ Allmänt / Vardagsprat /

Det doftar sommar

När jag kliver ut efter kvällens möte slår dofterna emot mig. Det har slutat regna och solen har tittat fram. Luften är nytvättad och allt det där som inte doftar stad förstärks och blir så mycket tydligare. Dammet och avgaserna har trängts undan. Nu är det andra dofter som tar över. En av de starkaste är syrénen, skolavslutningsblomman framför andra.
 
Och plötsligt kommer minnesbilder av blomsterkransar i håret, stora prunkande buketter i Höganäskrus och hemmafrusna isbitar med lila små blomor i. Tänk att dofter hör så tätt ihop med våra minnen. Somlliga dofter gör oss trygga och andra dofter skapar oro. Somliga dofter får oss att tänka på särskilda människor och andra kopplas till platser.
 
Jag kliver av tvärbanan och tar backen hemåt. Livet har många språk. Jag kan inte låta bli att stanna till vid några täta syrénbuskar och knipsa av en kvist. Doften får följa med mig hem.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / doft / doftminne / försommar / skolavslutning / syrén
/ Allmänt / Foto /

Försommartankar

Solgula fält, så lång ögat kan nå.
Jag tittar och tittar
som om jag kunde tanka färgen
rakt in i mitt inre.
 
Böljande ärtgröna fält
där nysådden tränger upp.
Jag samlar bilderna
i minnets bildbank.
 
Som inslagen i en väv,
bildar fälten ränder.
Varpen är myllan
som bonden plöjt.
 
Tänk så otroligt vackert det är i vårt land just nu! bland skulle jag vilja kunna stoppa tiden och bara existera en stund. Bara njuta av allt det som finns omkring...
 
/Elisabet :) 
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / försommar / naturbilder / naturfotografi
/ Allmänt / Vardagsprat /

Dimmig morgon

Vi lämnade ett småregnigt Örnsköldsvik på morgonen och åkte genom ett kallt, men oerhört vackert landskap i dimma. Ju längre söderut vi kom, desto vackrare och varmare väder. Hemma i Stockholm var det sommar och kvällsmaten intogs på balkongen.
 
I somras besökte vi Höga Kusten under några dagar och vi har med oss fina minnen från området. Här kommer några tips för den som är intresserad av naturupplevelser... 
 
Högklinten - ett naturreservat i Mjällom. Höga berg och raviner. Klapperstensfält och röd granit.
Rotsidan - "De vidsträckta hällarnas reservat". Fantasisk plats med vidsträckta hällar invid havet.
Lustgården, Själand, Nordingrå - en restaurang med riktgt god mat, lagad på lokala råvaror. Vackert belägen och med trelig service.
Mannaminne - en plats med en stor samling av hus och mycket annat. Lite Mulle Meck känsla över hela platsen.
 
/Elisabet :)