/ Allmänt / Vardagsprat /

Se barnet som springer

Allt du lär ett barn,
oavsett om det är genom dina ord eller dina handlingar,
lever för alltid kvar i hens hjärta.
Okänd

Kanske är det sannare än vi vill och vågar tro. Som förälder och som vuxen är mitt agerande så oerhört viktigt. Mina ord, mina gester, mitt tonfall och min närvaro i det som sker. Det är stort och fascinerande att vara en så betydelsefull människa i någon annans liv. Och ibland skrämmande. Den perfekta föräldern finns inte. Men det finns oerhört många goda föräldrar, särskilt när det finns tid och stressen hålls stången. Föräldrar som ser sina barn, som hjälper dem att växa och utvecklas till ansvarsfulla vuxna. Som hjälper dem att flyga, först i sin närhet och som sedan släpper dem fria - då de är flygfärdiga.
 
Men ibland möter vi barn som inte är sedda, för vilka de är. De, vars föräldrar inte har förmågan, orken eller möjligheten att vara de föräldrar barnen behöver. Där skrik är vardag. Där hot är ett sätt att kommunicera. Där föräldern aldrig tycks inse att barnets små ben inte har en chans att hinna med och alltid får springa efter, för att hinna i fatt, för att bli sedd, för att få vara... barn, på barns vilkor.
 
Så viktigt att då se och våga ta på sig rollen som vuxen. Att bli sedd av någon, oavsett vem, kan göra all skillnad. 
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / Se mig / barn / föräldraskap / relationer
/ Allmänt / Vardagsprat /

5796 km senare

Så har vi landat här hemma igen. Tre veckor på resande fot är över. Och 5796 km har vi hunnit avverka. Som alltid är det underbart skönt att ge sig av och ännu skönare att komma hem. Jag känner tacksamhet över många fina möten med människor jag uppskattar och glad över att ha fått besöka både välbekanta och nya platser. Nu ser jag fram emot att få låta allt landa. Titta igenom alla foton som tagits, formulera de tankar jag burit med mig och börja ladda inför hösten. Men innan hösten kommer på riktigt hoppas jag få njuta lite mer sommar först.
 
Ett sätt att dra ut på sommaren är att ta vara på bär och frukter. Hos mamma plockade vi med oss svarta vinbär, som ska bli till sylt. På hemvägen stannade vi till utanför Lidköping och köpte 15 liter jordgubbar. Söta, goda, röda. Hela bilen doftade svensk sommar resten av vägen. Finns det någon stormigare doft är solmogna bär? Så gott!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / Resa i Europa / Semester / jordgubbar
/ Allmänt / Vardagsprat /

Med stickad tröja i juli

 Efter sol och bad, med snygga sommarkläder och bikini under tre veckors tid, har jag idag gått runt i mysbyxor, stickad tröja och stövlar. Nu förstår jag verkligen hur lyxigt vi har haft det med vädret. Det är sviiinkallt här hemma i Sverige!
 
Just nu är vi på besök hemma hos mormor. Vi bor i lägenhet, har alltid gjort det, och jag är verkligen ett stadsbarn. Jag har inte särskilt gröna fingrar, blir rädd för kryp och kan inga namn på växter eller träd.
En sak som däremot händer under sommaren är att jag besöker mormors trädgård. Här finns det alltid något att göra!
Att fixa lite i trädgården känns verkligen som sommar för mig, då vi alla somrar som jag kan minnas har besökt den här trädgården. Det blir ofta att vi plockar bär och klipper häcken. Något som jag nu känner mig som en expert på, vilket jag nog egentligen verkligen inte är....
 
Idag plockade jag blåbär, vilket ska ätas till frukost imorgon! Mamma plockade sin favorit, svarta vinbär.
Notera att svarta vinbär är mycket enklare att plocka, och större. Därför blev hennes bunke mycket mer full än min.

//Isa <3