/ Allmänt / Vardagsprat /

Barnsligt nöjd

Nu är jag hemma igen, efter en långhelg med yngsta dottern hos min mamma. Efter lite kvällsmat, lagat av sonen, har jag dykt rakt in i min fortbildningskurs igen. I morgon bitti ska vårt första PM vara inlämnat till både lärare och kurskamrater. Efter att ha filat lite mer på texten, lagt till ytterligare några rader utifrån den bok jag läst under helgen, tagit bort lite annat, noga räknat alla nedslag inklusive blankrader - så har jag nu skickat iväg alltihop.
 
Och vet ni - jag känner mig faktiskt så där barnsligt nöjd som en kan göra ibland. Så nöjd att det känns helt okej att basunera ut det till hela världen! 
 
/Elisabet :)
/ Allmänt / Vardagsprat /

Pumpa-tema ikväll

I eftermiddag har vi ägnat oss åt skapande aktivitet på temat trädgård. Kvitten från min systers trädgård omvandlades till marmelad med kardemummasmak och en pumpa odlad i min mammas trädgårdsland gröptes ur och dekorerades av yngsta dottern.
 
Pumpan fick så småningom tilltalsnamnet Eldar.
 
Av pumpans innehåll gjorde vi pumpasoppa och pumpapaj, kryddat med purjolök och persilja från trädgårdslandet intill. Mamma flyttade till hyreslägenhet i våras och för den som vill ingår trädgårdsland och en odlingslåda i växthuset, i hyran. Verkligen en toppenidé. Hon som större delen av sitt liv levt med hus och trädgård trivs med att kunna fortsätta odlandet. Dessutom blir odlingsdelen en naturlig mötesplats för de boende. 
 
Soppa.
 
Inte utan att Eldar ser lite sugen ut...
 
Glad gubbe! I morgon bär det av hem till Stockholm igen.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / dekoration / pumpa / pumpapaj / pumpasoppa / trädgårdsodling
/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Idealet existerar inte

Att förlåta mig själv är motsatsen till att bortförklara och skylla på andra.
Det är att ge kärlek just till det människobarn som är jag 
- det barn som ytterst är beroende av just min barmhärtighet.
 
Det hjälper inte mycket om Gud och andra människor förlåter och ger kärlek,
om jag inte själv bejakar min ofullkomlighet
- och medvetet väljer att se på mig själv med vänliga ögon.
 
Margareta Melin,
i boken Förlåta och bevara sitt hjärta
 
Vi lever i en tid där mycket handlar om mig och mitt och där vårt "varumärke" ständigt står i fokus. Vi ska ständigt sända rätt signaler till vår omgivning, via sociala medier eller i "direktsändning" där vi finns i vår vardag. Ett ständigt sökande efter att leva upp till ideal, som vi uppfattar att andra formulerar det eller som vi skapar själva.
 
Men det idealet existerar inte. Om vi istället vågar acceptera och försonas med våra skavanker och brister så händer något i våra liv. Ett fönster öppnas upp och det blir så mycket lättare att andas... Och vet du - jag tror att det smittar. Om någon av oss börjar, så kan fler följa efter... Då kanske vi kan få leva i ett mer mänskligt samhälle. 
 
/Elisabet :)