/ Allmänt / Vardagsprat /

Slutet är också en början

Det är så vackert, sa hon.
Men det kommer att ta slut, eller hur?
Ja, det kommer det att göra.
Men det kommer något annat i stället.
Och det kommer att födas ur det här.
 
Linda Olsson, i boken
"I skymningen sjunger koltrasten"
 
Det finns sådant vi aldrig vill att det ska ta slut. Somligt kan vi hålla krampaktigt fast vid, eller kämpa för på olika sätt. Särskilt det där vackra, det där sköna, det där fantastiska. Men förr eller senare tvingas vi inse att var sak har sin tid. Somligt kommer aldrig tillbaka igen. Annat utvecklas vidare till något nytt. Mycket återvänder till oss, men i nya former och kanske i nya sammanhang. Var sak har sin tid. Det blommande trädet tappar sitt flor, för att ge plats åt karten som sedan blir till mogen frukt. Livet förblir aldrig hela tiden detsamma. Vi förändras var för sig och vi förändras i förhållande till varandra. Somliga av oss kan fortsätta att växa och utvecklas tillsammans, andra behöver gå skilda vägar. 
 
Gårdagen kommer aldrig tillbaka. Morgondagen vet vi ännu inget om. Just därför är det så viktigt att leva i nuet, så våra frön, vårda våra plantor och skörda det som är moget. Och njuta av all skönhet som finns omkring oss.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / I skymningen sjunger koltrasten / Linda Olsson / Mor och dotter blogg / tankar om livet
/ Allmänt / Vardagsprat /

Att bjuda hem sig själv till andra

Häromdagen gjorde jag något jag gör allt för sällan. Jag bjöd hem mig till ett par som jag gärna ville få prata lite mer med och helt enkelt lära känna lite bättre. Idag var jag där. Det är alltid lika spännande att möta människor och få tid att prata, tid att lyssna. Att dessutom få komma hem till någon ger också ett nytt perspektiv på den andre. 
 
Idag tog resan mig till Bagarmossen. Jag har flera vänner som bor där och tycker alltid lika mycket om platsen när jag kommer dit. Torget inbjuder till möten och naturen finns inpå knuten, trots närheten till stan. När jag skulle ta tunnelbanan hem passade jag på att handla hos torghandlaren och stöter där ihop med en av de andra vännerna. Det kändes gott eftersom det var ett tag sedan i sågs. När jag satt i vagnen på väg in mot stan igen, uppfylld av eftermiddagens samtal, tänkte jag att jag måste göra det här oftare - Bjuda hem mig själv. Och jag rekommenderar varmt till alla andra att göra samma sak. De allra flesta uppskattar det. Någon enstaka gång har personen hellre velat träffas på ett café eller någon annanstans. Men ofta blir människor glada över att faktiskt på besök hemmavid. Prova så får du se!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Bagarmossen / Blogg / Mor och dotter blogg / Vänskap / relationer
/ Allmänt / Vardagsprat /

Böcker


Bra böcker sätter igång ens eget tänkande.
Får en att begrunda sitt eget liv. På gott och ont.
Det finns både tröst och lärdomar att hämta i goda böcker.
Linda Olsson
i boken "I skymningen sjunger koltrasten"
 
Jag har börjat läsa igen. Och jag känner hur viktigt det är. Viktigt att möta andras tankar som utmanar mina. Fyllas av någon annans språk och bildvärld. Både bli tröstad och utmanad. Kanske lära ett och annat på vägen.
 
/Elisabet :)