/ Allmänt / Vardagsprat /

Stockholm Marathon bjuder upp till fest!

Stockholm Marathon är verkligen något speciellt. Stora delar av staden är på benen för att heja fram löparna. En del hänger utmed avspärrningarna och andra har slagit sig ned vid uteserveringarna. Många är också med bland funktionärerna. Redan tidigt på dagen är de där för att ställa i ordning. Tankbilar med dricka och vatten kommer rullande... Flak med musiker och speakers gör sitt för att skapa stämning. Det är en skön stämning och nästan inga vanliga bilar så långt ögat kan nå!
 
Vi hade tur och fick se Isabellah Andersson, när hon passerade Odenplan. Inte långt från målgången...
 
...uppvaktad av pressen... och alla oss andra...
Trots att det inte var särskilt varmt var det en hel del av löparna som var tacksamma över duschen vid stadsbiblioteket.
 
Andra fick ta en ofrivillig paus vid busshållplatsen som förvandlats till sjukstuga.
 
Och när löparna dragit förbi fortsätter arbetet för alla de ideella krafterna. Mycket sopor blir det...
 
En härlig dag för oss åskådare och förhoppningsvis också för alla er som sprungit! En särskild hälsning till alla tappra löpare som bjudit upp till fest i vår stad! Starkt jobbat!
Och även en hälsning till alla er funktionärer - vätskeutdelare, vägvisare, massörer, vårdpersonal, städare och alla andra. Hoppas att ni fått känna uppskattning under dagen!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (2)
Blogg / Mor och dotter blogg / Morochdotters / Stockholm maraton 2014 / funktionär / löpare
/ Allmänt / Vardagsprat /

Utrensning!

I morse var det gråväder. När jag låg där och funderade på vad dagen skulle få bjuda på kände jag att nu var det dags! Helt enkelt en perfekt dag för att ta tag i vårt innerförråd, som inte har varit någon munter syn på länge. Otroligt vad som får plats i ett förråd! När det mesta var utdraget såg det ut som ett bombnedslag i lägenheten i stället. Men nu är det desto bättre. Allt är genomgånget och en hel del utrensat. Ett par saker är utlagda på Blocket till försäljning och i ett hörn på balkongen väntar sådant som ska transporteras till loppisförsäljning. Tänk så bra det känns! Nästa etapp blir klädkammaren, följt av bokhyllorna - där böcker står i dubbla rader och så förstås källarförrådet... Men en del av det där får nog vänta till sommaren. Glad är jag i alla fall över det som är gjort! Och det gav mersmak... Det är något av en befrielse att få rensa bland alla prylar!
 
Nu doftar det gott från köket och det är snart dags för mat. Till kvällen bjuds det på gospel. Ja, inte här hemma, men några kvarter bort. Det känns som en bra avslutning på en regntung dag som blivit riktigt bra!
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blocket / Blogg / Mor och dotter blogg / Morochdotters / förrådsrensning
/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

The fault in Our Stars

Igår kväll var jag och Isa och såg en förhandsvisning av filmen, som på svenska fått titeln Förr eller senare exploderar jag. Salongen var fylld av förväntansfulla ungdomar, mestadels tjejer och många hade läst boken av författaren John Green. Själva visningen i sig var en upplevelse, med alla känslor som böljade i salongen.
 
Storyn är riktigt riktigt bra. Den handlar om Hazel 16 år, som har cancer sedan hon var 13 år. Hennes mamma tycker att hon är deprimerad och läkaren rekommenderar att hon söker upp en stödgrupp. Något motvilligt går Hazel med på det och första mötet blir precis så knepigt som hon förväntade sig. Men hon går ändå dit en andra gång och möter då Augustus som är där med sin kompis Isaac. De blir vänner alla tre och historien vecklar ut sig. Hazel och Augustus byter favoritböcker. Hazels favorit "Ett storslaget lidande" blir en del av deras resa tillsammans. En resa som för dem till Amsterdam och hem igen. En av de starkare scenerna i filmen, är när de besöker Anna Franks hus. Hazel kämpar uppför trappa efter trappa, med sin ständige följeslagare - väskan med syrgas. I bakgrunden hörs citat ur Anne Franks dagbok. Citat som handlar om livet som instängd och gömd. Citat från en tonåring med en tonårings funderingar över livet.
 
Historien i sig är egentligen inte så märkvärdig, men den griper tag eftersom den tar upp existentiella frågor kring liv och död. Den lyfter fram en vardag som är verklig och där livet här och nu är det viktigaste, ja det ända tänkbara. Ändå finns där också tankar om vad som händer sedan. Vad som händer med de människor vi älskar och som blir kvar när någon dör alltför tidigt. Dör de också? Blir de bittra eller hittar de vidare i livet?
 
På en direkt fråga från Hazel, hur hennes föräldrar ska klara av att hon dör, inte om hon dör utan när, svarar hennes mamma: Du av alla människor vet att det går att leva med smärta!
Augustus skriver om henne: Jag har tur som får älska henne. Man kan inte välja om man ska bli sårad i den här världen, men man kan i viss mån välja vem som sårar en. Jag är glad över mina val. Jag hoppas att hon är glad över sina.
 
En stark film värd att se. På svenska biografer kommer den upp den 22 juni. Själv ska jag läsa boken nu. tror absolut att den är värd det!
Ett litet tack till Adlibris som bjöd på förhandsvisningen!
 
Elisabet :)