/ Allmänt / Vardagsprat /

Om kärlek och makt

Att älska är att ge upp makten, kärleken kräver
kapitulation av båda parter.
Det är ingen lek.
Man måste kasta ut en hängbro av hopp och tillit.
Man måste mötas halvvägs.
Stå där på mitten och fatta att kärleken är så stark
att den också när man står så helt stilla
forsar som tusan under fötterna.
Bob Hansson,  poet och författare
 
Världen behöver mer kärlek. Och fler människor som förstår vad kärlek innebär. Att det är en kraft att räkna med, men att den också kräver något av oss. Att den kräver ett mod och ett arbete. Eftersom kärlek är vardag. Och att den kommer till sin rätt just i vardagen. I det enkla och det ibland tradiga, vanliga och trygga. För när kärleken bär, i det där vanliga, vardagliga, då bär den också när det andra kommer. Sådant vi helst vill vara utan, som när livet visar sin mörka sida. Men den lyfter också de ljusa, vackra och festliga sidorna av livet. Genom att den trygga, grundade kärleken, både ger ett djup och en rymd som får festen att bli ännu större och närmare än den annars skulle kunna vara.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Bob Hansson, poet / Mor och dotter blogg / Tankar om kärlek / citat / kärlek
/ Allmänt / Vardagsprat /

Vila i dina andetag

Vila i dina andetag
som ger dig liv.
Andas ut oro och stress.
Andas in lugn och trygghet.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / andetag / balans i livet / tid att andas
/ Allmänt / Skapa /

Om att ibland faktiskt få bli färdig

Det är söndag kväll efter ännu en strålande sommardag. Efter att ha jobbat hela helgen blev det dock inte solen för min del i eftermiddag, utan en välbehövlig tupplur, med balkongdörren öppen. Nu har det hunnit bli kväll och symaskinen har fått krypa fram. Sista delen till dotterns studentklädsel ska sys. En överdel i råsiden. Blir nog riktigt fint. Det är inte så ofta jag syr kläder längre, men nu när jag gör det igen inser jag hur kul det faktiskt är. Och framförallt hur tillfredsställande det är att sy kläder som verkligen passar kroppen som ska bära dem.
 
Dessutom är det skönt att få göra något som ger ett konkret och tydligt resultat. Så är det inte med allt jag gör i vanliga fall. Mycket i mitt arbete handlar om processer på olika nivåer. Många gånger handlar det om sådant som aldrig riktigt blir klart. Som Tranströmer skriver i sin dikt Romanska bågar: "Du blir aldrig färdig och det är som det ska." Men den här överdelen - den kommer att vara klar när det är dags!
 
/Elisabet :)