/ Allmänt / Vardagsprat /

De där orden vi vill höra

När samtalar med varandra pratar vi ofta om vad vi gör, eller vill göra. Ibland kanske vi talar om våra drömmar och vad vi längtar efter. När vi möts frågar vi gärna: "Hur är det?" Ofta blir det kanske inte så djuplodande svar, men berör ändå vår vardag. Men hur ofta säger vi de där orden som värmer på djupet? Ord av uppskattning och uppmuntran? Som: "Jag uppskattar dig. Du betyder mycket för mig." Eller: "Jag har saknat dig." Eller "Jag älskar dig." Ord som vi aldrig kan säga för ofta. 
 
De där mjuka, varma orden och meningar behöver vi få höra ofta, både av dem som står oss nära och av andra. Både av vänner och av kollegor. De behövs, eftersom de hjälper oss när de andra, hårda och spetsiga orden kommer. Ord som gör oss illa och som sårar. Det sorgliga är att ett enda sårande ord kan riva ner och förstöra så mycket. Och vi behöver många varma, mjuka ord för att läka det som ett enda sårande ord har orsakat.
 
Ord av uppmuntran och kärlek behöver vi många av, varje dag. De gör oss både mer levande inuti och gladare och mer tålmodiga utanpå.
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / Uppmuntran / glädje / goda ord / ord
/ Allmänt / Vardagsprat /

Avtryck

Idag mötte jag en människa, som gjorde avtryck, genom sitt sätt att vara. Professionell i bemötandet, varm och inlyssnande. Men när mötet var över visade hen också något annat. Genom att öppna upp för den privata sorg hen just nu bär på och visa vad sorg gör med oss. Först kom en ursäkt och jag svarade: Det är okej. Du behöver inte be om ursäkt. Så här är livet. När vi mister någon vi älskar så gör det ont. Och det är okej. Det är som det ska. Våra blickar möttes. Det behövdes inga ord. 
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Mor och dotter blogg / avtryck / död och liv / relationer / vi gör avtryck
/ Allmänt / Foto /

Vårvinter i Stockholm

Igår gick jag en lång promenad runt Lötsjön och Råstasjön. Sol och blå himmel. Och solen värmer! Vi är många som njuter!
 
Både hägrar,
 
änder
 
och människor...
 
Solen värmer. Det är gott! Jag gillar förstås att vädret visar sig från sin bästa sida just när jag har ledig helg. Precis vad jag behöver! 
 
/Elisabet :)
Kommentarer (0)
Blogg / Lötsjön / Mor och dotter blogg / Råstasjön / Stockholm / Vårvinter