/ Allmänt / Vardagsprat /

Resesällskap

Idag har jag mött människor som jag inte sett på över 20 år. Det är märkligt vilka krokar livet ibland gör. Hur människors vägar möts, korsas, skiljs åt, för att mötas igen någon helt annanstans, i ett helt nytt sammanhang. Jag tänker ofta på livet som en resa. En resa där vi ibland får möjlighet att slå följe med människor en bit på vägen. Dela en bit av varandras livsberättelse och erfarenhet. Jag kan inte låta bli att känna både tacksamhet och ödmjukhet inför tanken att jag får spela roll i någon annans liv. Och känna tacksamhet och glädje över att andra vill spela roll i mitt liv...
/Elisabet :)
/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Dö utan att försvinna

”Så länge vi kan älska varann och minnas den kärlek vi kände,
kan vi dö utan att egentligen försvinna.
All kärlek vi har skapat finns kvar. Alla minnena finns kvar.
Vi lever vidare – i hjärtat på var och en som vi har berört och format medan vi levde här.
Döden är slut på livet, men inte på en relation.”
     
                                                                                                       Ur boken Tisdagar med Morrie, av Mitch Albom
 
Ett citat ur en bok som jag tycker mycket om. Jag tänker att det säger mycket om hur jag tänker kring både livet... och döden.
/Elisabet :)
/ Allmänt / Vardagsprat /

Väntade och oväntade möten

Ikväll hade jag stämt träff med en god vän i Kungsträdgården. En god kväll med gott samtal och härlig musik. Det visade sig att vi blev bjudna på en härlig konsert eftersom Kungsträdgården Park och evenemang jubilerade. Inte helt fel med förstklassig musik och duktiga artister... På väg hem, när jag närmade mig mina hemmakvarter, mötte jag en bekant och vi slog följe en bit på vägen. Stockholm är verkligen en på många sätt härlig stad att leva i. Särskilt på sommarhalvåret! Men nog är det fascinerande hur en stad så markant ändrar karaktär med årstiden och vädret. Tempot blir ett annat. Öppenheten en annan. När solen och våren kommer spricker också människor upp och öppnar sig för varandra, som blommor mot solen... Och när sommaren kommer och värmen så smälter vi och sänker garden. Och staden blir mänskligare! 
/Elisabet :)