/ Allmänt / I köket /

Köksodling

Gillar du, liksom jag, färsk basilika? De är oerhört lätta att odla på egen hand i köket. Att fröså dem är naturligtvis en variant, men det allra enklaste (om du har en planta till hands) är att helt enkelt klippa av en topp och sätta den i vatten. Kvistarna ovan har stått ett par veckor i vasen och har snabbt fått fina rötter. I brist på jord har de blivit stående längre än nödvändigt och faktiskt börjat växa på höjden...
 
Nu har jag dock planterat dem och den längsta kvisten klippte jag av och placerade i vasen igen, för att rotslås. Det här enkla sättet går att använda på många plantor och krukväxter, för att få nya. Ett bra sätt då en växt förvuxit sig och inte längre är så vacker är att helt enkelt föryngra den på detta sätt. En moderplanta kan på det sättet fylla ett helt fönster... Eller användas för att ge bort. Eller varför inte byta till sig andra växter från grannarna?
 
Ett litet måndagstips!
 
/Elisabet :)
Basilika / Blogg / Mor och dotter blogg / odla hemma / odling / växter
#1 / / Marie Bergman:

Ja det är hur gott som helst =)

Svar: Visst är det! Dessutom sprider de ju en underbar doft i köket!
Morochdotters

#2 / / Chatarina:

Tack för tipset! :)

Svar: Husmorstips... Lycka till!
Morochdotters

#3 / / ellia:

och väldigt stilrent till hemmet.
Tack för tipset :D

Svar: Att inreda med grönt är verkligen vackert!
Morochdotters