/ Allmänt / Vardagsprat /

Bubbla med sprickor

Verklig semester är för mig att för en period koppla bort det vanliga informationsflödet. Jag väljer att leva i min egen bubbla. Att inte vara helt uppdaterad på vare sig dagens nyheter, eller det som sker i de sociala medierna. Visst tittar jag, läser och reflekterar en del. Men inte alls på samma sätt som i vardagen. Mitt filter är tjockare. Jag väljer med större omsorg.  Väljer sådant som jag blir stimulerad och mår bra av. Väljer sådant som fyller på mitt inre förråd. Låter hjärnan få vila mellan varven. Tar bara in lagom mycket intryck. Söker ett bra flöde, där tankar får möjlighet att formas och ventileras, helt på mina villkor.
 
Men hur jag än värnar om min bubbla, så får den lätt sprickor. Omvärlden tränger in. Nyheter om hur människor medvetet sprider skräck omkring sig. Terrordåd. Spänningar. Konflikter. Och det gör ont. Det gör ont att påminnas om att vår värld är så splittrad. Att villkoren ser så olika ut. Det gör ont att se hur min paradistillvaro faktiskt är ett privilegium.
 
Samtidigt inser jag hur viktigt detta privilegium är för mig. Och jag väljer aktivt att värna om min bubbla, eftersom jag vet att jag behöver den. Jag behöver samla kraft för det som är min vardag. Kraft som gör att jag förhoppningsvis på ett annat sätt kan bidra till att göra världen lite bättre än den annars skulle vara. För jag vill fortsätta tro på att vi alla kan göra skillnad och att alla goda krafter behövs, var vi än finns i vår vardag. 
 
Och för att kunna ge, för att kunna bidra, behöver jag samla kraft och inspiration. Det är vad jag gör nu, i min bubbla. En bubbla som visserligen har sprickor. För så ser livet ut. Det är inte perfekt, men det är vackert nog ändå. Vackert, starkt och värt att kämpa för.
 
/Elisabet :)
Blogg / Leva i en bubbla / Mor och dotter blogg / Semester / tankar om livet