/ Allmänt / Resor / Vardagsprat /

Fest i dagarna tre

Tre fina dagar, då två släkter har mötts, är över. Med mig bär jag en varm och glad känsla. Många av människorna kommer jag troligtvis aldrig att träffa igen. Ändå kommer de alla att finnas med genom det de har bidragit med för att göra de här dagarna till vad de har blivit. På många sätt speglar familjerna, vännerna och arbetskamraterna, paret som gifte sig. Det var dagar fyllda av värme och generositet. Där fanns hjälpande händer när det behövdes och en skön avslappnad stämning.
 
Flera av oss kom redan dagen innan, för förberedelser. Fram emot kvällen åt vi tillsammans ute på gården. Ringen fick utökas vartefter fler kom till.
 
Platsen vi var på ligger i Haute-Normandie. En gård mitt ute på landet. Domaine de Clairval.
 
Lavendeln blommande för fullt.
 
Borden dukades till fest.
 
På självaste nationaldagen var det bröllopsdag. Med fest in på natten.
 
På morgonen därpå tog mannen och jag en promenad i omgivningarna. Majsfält och lin sida vid sida.
 
Linet, färdigt att skörda.
 
Och utmed dikena växte det fullt med björnbär, som ännu står i blom.
 
Också under lördagen fanns det tid att umgås. Först efter lunch åkte vi mot nästa stopp på vår resa. Jag är fortfarande fylld av alla möten under de här dagarna. Jag är tacksam över att mitt tal landade och togs emot av dem som var där. Glad över fina samtal och glada skratt. Och framförallt bär jag fortfarande på ett stort knippe varma känslor till de två som sagt ja till varandra och som på ett så medvetet sätt skapat en ceremoni och en gemenskap omkring sig, som på så mpnga sätt speglar det de vill med sitt liv tillsammans. Det känns fint och stort att få vara en liten del av det. Stort att få förtroendet att följa med en bit på vägen.
 
/Elisabet :)
Blogg / Domaine de Clairval / Frankrike / Haute-Normandie / Mor och dotter blogg / bröllop / tankar om livet