/ Allmänt / Skapa /

Sliten kärlek

Vad gör en när favoritkläderna går sönder? Ja, för min del har jag haft några stycken liggande i en hög ett bra tag. Häromdagen var det dags att ta tag i det. Den svarta överdelen (ovan) klippte jag helt enkelt av halva ärmarna på och fållade. De avklippta bitarna fick bli laglappar till en svart skjorta och en svart/lila byxa.
 
Min gamla gröna linnedress har snart gjort sitt, men några vändor till kommer den nog gå att använda, efter en liten omdaning. Den långa kjolen gjordes knäkort och den nedre delen kunde användas för att laga jackan och ytterligare en överdel som jag älskat sönder.
 
Det blev ett gott dagsverke. Sex trasiga kläder blev funktionsdugliga igen och ytterligare två kjolar som jag fått, men i helt fel storlek, syddes om så att de nu passar mig. Känner mig faktiskt riktigt stolt över mig själv och glad. Enda smolken i bägaren är att den gröna dressen är så sliten att den nog inte lär hålla så länge till ändå. Men - ett tag till får den hänga med. Nu närmast på turen till Frankrike.
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / klädvård / lappa och laga / återbruk