/ Allmänt / Vardagsprat /

Konsten att göra ingenting

En intensiv långhelg är till ända. Fylld med besök hos min mamma, studentuppfaktning av systerdotter, barn som vinkats av på läger och därefter ägnade jag lördagskvällen och första delen av dagen idag åt jobb. Att få komma hem och landa på eftermiddagen idag kändes gott. Balkongdörren har stått öppen med sommarvärmen. Jag har vilat och egentligen inte gjort någonting. Något som jag har blivit allt bättre på de senaste åren. För det har krävts en del övning i att göra just ingenting. Nu, när det inte är lika svårt längre, märker jag också hur bra jag mår av det. 
 
En av mina favoritförfattare, Tomas Sjödin, har som titel på sina böcker: "Det händer när du vilar" och hela boken andas just vila. Andas vikten av att lära sig att dra benen efter sig. Jag misstänker starkt att det är något han själv har fått öva på genom åren. För många av oss ligger det inte naturligt i vår personlighet. Men skam den som ger sig! Och nu kan jag också säga att övning ger färdighet. 
 
Nu väntar en veckas jobb till. På söndag om en vecka, stänger jag av jobbtelefonen och ska öva ännu mer på att dra benen efter mig... Men också tillåta mig att göra både ett och annat av sådant jag längtar efter. Umgås, kanske skapa lite, läsa, skriva sådant som inte har med jobb att göra och en hel del annat. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Det händer när du vilar / Mor och dotter blogg / göra ingenting / tankar om livet